Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po skvelom pokračovaní dobrodružstiev partie prehistorických zvierat sa plánovali tvorcovia opäť nabaliť, no tretia časť mala znova čo ponúknuť, takže sa nejednalo len o bezúčelový a prvoplánový výplach našich peňaženiek. Veľmi elegantne sa scenáristi vysporiadali s ústrednou líniu scenára, počet starých známych (animovaných) tvárí sa nezredukoval, práve naopak, pridali k nim ústredného ťahúňa tejto šialenej cesty, ktorým bola postava menom Buck (geniálne prepožičaný hlas od Simon Pegga). Stretnutie a prechod na dejovú líniu, ktorá je jasná už z názvu - stret s dinosaurami a ich tropickou dobou, bol našťastie zvládnutý s veľkým prehľadom. Samozrejme akákoľvek logika, či historické súdy sú tu zbytočné, veď ide o čistokrvnú zábavu, ktorá sa vo veľkých porciách dostavila, tak pre deti, či pre dospelých, všetci dostali dokonca aj dupľu a ja som bol tiež výsostne spokojný. 85%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kouzla jedničky, ani velkoleposti dvojky. Napůl cesty mezi tradičním rodinným animákem, držícím se úzkostlivě v mantinelech rodinné zábavy, a burleskní taškařicí plnou nekorektních momentů (zhulená scéna s héliem). Ve výsledku skrz na skr průměrná nezávadná sranda, ze které čas od času vykoukne příjemný moment a vydařený vtípek. Dějové vzduchoprázdno zachraňuje brilantní letecký souboj, bez něhož by byl film poloviční, a také 3D rozměr, bez kterého by byl třetinový.¨Jako atrakce je to fenomenální, ovšem... John Powell zklamal stejně jako Jablonsky v druhých Transformers... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úspešnej sérii štúdia Blue Sky sa darí prekvapivo držať latku na rovnakej úrovni. Nie je tak vysoko, ako Pixarovská a Armanovská, o trochu nižšie ako Dreamworkovská, ale nie o moc. Predchádzajúcimi tržbami povinná trojka prekvapila výpravnosťou, zakomponovaním milých zvieratiek z názvu a adrenalínovou záverečnou akciou. Poctivé tri hviezdy. Ďalej by som už nepokračoval, možno skúsil ďalších Robotov. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Základní nápad to nemá zrovna špatný, vždyť z té historky s dinosaury se dalo vytřískat poměrně hodně, ale tvůrci s ním příliš dobře nezacházejí. Setkání starých známých s dinosaury („Když byli vyhynulý, měl jsem je mnohem radši.“) totiž od samého prvopočátku vjíždí do již dávno vyjetých a značně omletých kolejí. Již po několika minutách je jasné, že o dinosaury tu až zase tak moc nepůjde a že nástrahy nového světa jsou něčím, na co bude během okamžiku zapomenuto. Nakonec většina komentujících ráda spíše vzpomíná na novou tragikomickou postavu lasičáka, než na roztomilost dinosauřích mláďat či starostlivost jejich matky. Není to dobré zejména, protože to nedokáže nijak překvapit. Ani jednička neměla bůhví jak silný děj, ale to ještě Doba ledová dobře pracovala sama se sebou. Povledlo se jí prodat nejen postavy, ale hlavně nápad (tedy lokaci a dobu). Trojka už je několikrát přežvýkaný recyklát s čím dál větším množstvím moralitek. A tentokrát nepomáhá ani veverka, která byla v jedničce slušným průvodcem. Její naroubování do příběhu je příliš násilné, a i když v jejím případě k jistému ozvláštnění a oživení došlo (přibyla ženská složka), filmu jako celku to chybějící šťávu dodat nedokázalo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama