Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S tímto dokumentem mám jediný, ale velmi velký problém. Je hrozně chaotický a má na dokument přepálené tempo. Nebylo v mých silách vnímat úplně všechno. Hrozně se v něm skáče od čertu k ďáblu. Naopak velmi potěší, že k nám promluví mnoho těch nejzasvěcenějších. Dále musím poukázat na to, že na mě dokument působí spíše jako materiál k naverbování nových sil. Tak nějak nám tvůrci ukazují život a pohodlí pracujících dlouho před deadline ukončení prací na filmu, nebo chvíli po jeho úspěšném vydání. Takovou tu otravnou, nudnou a strašně zdlouhavou práci na filmu samotném jaksi pouze slovně zmíní. Mnohem raději bych v dokumentu uvítal více ukázek animování místo neustálého se vychloubání. Nicméně i nad formou tohoto dokumentu se animátoři vyřádili a je i bravurně ozvučen. Nakonec musím konstatovat, že forma zvítězila nad obsahem, což je u dokumentu věc nevídaná. Nicméně jsem si naprosto jistý, že nějakou dobu budu animacím ve filmech věnovat zvýšenou pozornost. Hodnocení vidím na takové velmi pěkné 2*. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Ak prirovnám pôsobenie PIXARU k periodizácií dejín, tak tento dokument prešiel cez dobu dinosaurov, veľký tresk, Pixarovský pravek až možno ku koncu Pixarovského stredoveku (Neviem presne, kde by som zaradil Autá). Bolo nevyhnutné ukázať, ako PIXAR a ľudia okolo neho vznikali, avšak mňa oveľa viac zaujalo to, čo sa dialo, keď PIXAR začal hviezdiť. K obrazovke ma prilepili výborné backstories okolo filmov Toy Story až dovtedy posledného filmu Autá. Toto si naozaj žiada pokračovanie v podobe backstories na následujúce Pixarovky. 8,5/10 (Videné 3.3.2021, Originálne znenie) ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak tento dokument som práve dopozeral k originálnému bonusovému DVD k rozprávke Wall-E (parádny animák) a musím uznať, že je to naozaj dychberúce. Niektoré filmy mi dokážu vziať dobrú náladu a presvedčiť ma, že niektoré filmy sú strašné sračky. Niektoré filmy ma naopak dokážu potešiť alebo uspokojiť ma vo vnútri. Animáky od Pixaru majú to čaro, ktoré mi vždy spraví náladu. A všetky. Pixar je jedno z najlepších animačných štúdií zameraných na celovečerné animované 3D filmy. A tento dokument je o nich, o štúdiu, o Pixare, o jeho začiatku, o tom, ako veľa talentovaných umelcov bojovalo s malými finančnými prostriedkami na rozvoj. O tom, ako sa maličké štúdio Pixar zmenilo na giganta. O tom ako vznikali filmy Toy Story, Toy Story 2, Život Chrobáka, Úžasňákovi, Monsters inc., Hľadá sa Nemo a Autá. O talentovanom režisérovi Johnovi Lasseterovi, o tom ako sa spojil Pixar a gigant Walt Disney. 87 nesmierne zaujímavých minút, ktoré popisujú vznik Pixaru a dnes už legendárných animákov, ktoré boli obrovskými hitmi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument o těžkých začátcích kouzelníku od PIXARu. Film dokonale mapuje trnitou cestu Johna Lassetera a jeho kolegů přes studio Disney až k vlastní společnosti s chodící lampičkou. Film ukazuje jak velký byl technický vývoj v oblasti počítačové animace, jak se do studia postupně dostávali úspěšní režiséři jako Brad Bird a Andrew Stanton, jak těžké a zároveň úspěšné bylo natáčení prvního celovečerního, počítačem animovaného filmu a jak těžké bylo překonávat každý další film z této kouzelnické dílny. Vynikající dokument nejen pro milovníky animované tvorby. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama