Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vodnicko-rusalčí škole probíhá výuka podle plánu až do chvíle, kdy rusalky odjíždějí na taneční soutěž a vodníci s nimi, aby je povzbuzovali. Ve škole zůstává za trest pouze vodník Vrbata (J. Mádl), známý výtržník. Při průzkumu kabinetu z neopatrnosti probudí pomocí živé vody chobotnici. Té se podaří po návratu školního zájezdu zajmout ředitele a začne ohrožovat celou školu. Současně do školy vnikne tulák Mikolášek (M. Písařík), a tak musí vodníci, rusalky i učitelský sbor vedle boje s mořskou příšerou vyřešit i problém, jak se ho zbavit. Bohužel nic nejde podle plánu a chobotnice postupně zajme všechny, kromě nejnešikovnější rusalky Křehulové (Z. Volavá). Situace začíná vypadat beznadějně. Naštěstí Mikolášek vymyslí plán a společně s Křehulovou se ho pokusí dotáhnout do vítězného konce… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Velice úchylná studiová pohádka. Pohádková parodie s totálně střeleným scénářem o nezbedných vodnících a vílách. Je to zvláštní přírustek do olbřímé rodiny českých televizních pohádkových filmů. Díky silnému ironickému náboji vyčuhuje Škola ve mlejně z řady jiných, protože nejen, že je napínavá, ale i velmi vtipná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno... po delším čase zase jedna vodnická pohádka. Pepu Dvořáka již nahrazují mladší kusy a i když se mi celkem líbilo zpracování a podvodní triky (topení pod mlýnem), tak to byl jinak celkem úlet. Možná dnešní děcka na tom něco najdou, mně to však nesedlo. Pořád nevím, zda to byla parodie nebo vážně míněný pokus o moderní (současnou) pohádku... Jedna dušička je až až. * ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Jako pohádku to neberu, ale bavila jsem se poměrně dost. Navzdory tomu, že nesnáším mádla, tak tady myslím to byla jeho jediná opravdu skvělá role, do který se hodil (on možná ve skutečnosti JE vodník:)) Nebo nějaký podobný mimoň. Pavel Kříž se svým hudebním motivem byl překrásný, Krečmerku vždycky nakonec nějak přežiju a ostatní neznámí herci mě potěšili. Ostatní řekli Adam Bernau a Argenson za mě:) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Karel Janák vzal partičku z Rafťáků ( obsazení je po letech asi nejsilnější perličkou tohoto díla ) přidal Mudr. Šafránka a Dorotku a vytvořil studiovou pohádku v ultra moderním balení. Vodníci a rusalky jako žáci ve škole a Kříž jako vodnický šéf s disco kloboukem. Moment WTF se dostaví do pěti sekund a konečný dojem je, že je to po právu zapomenutá pohádka ČT. Pitvoření, skákání, blekotání, koktání ... trošku troškovina v bizarních kostýmech. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem úlet. Shlédl jsem to celkem s chutí, ale jen proto, abych viděl, co se ještě může stát. Šišlající Mádl bez obočí je naprostá katastrofa, ale naštěstí je tu Pavel Kříž co by ředitel školy neustále pojídající tlačenku, kterou si pod vodou solí (za zvuků Morriconeho opusu). Dále gigantická chobotnice jako z filmů Ed Wooda, která je sice v lihu, ale obživne, protože je polita živou vodou - samozřejmě pod vodou. No a největší hit jsou krásné rusalky (a jedna obtloustlá, která jediná dojde štěstí), vlnící se v rytmu Spice girls. Pohádka, která předběhla svou dobu. O desítky let, asi... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Wannabe“ od Spice Girls. (SONY_)

Reklama

Reklama