Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak jedno popletené kouzlo způsobí pohromu a málem zmaří štěstí princezny Mařinky a mládence Černoočka... Není čarování jako čarování. Stačí jedno zbrklé rozhodnutí, učiněné ze žárlivosti, a neštěstí je na světě. Právě tak se mohlo stát, že se jeden pohledný mladík (F. Tomsa), zamilovaný do princezny (M. Šoposká), rozhodl proměnit v ptáka, aby mohl nepozorován zjistit, jestli jeho milovaná nechystá vdavky s princem (R. Štabrňák). Když se však chce proměnit zpátky v mladíka, nepomůže mu ani jeho babička, čarodějnice Křivonožka (I. Chýlková). Ale žádné obavy, láska i v téhle pohádce čáry a kouzla překoná… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jen proto, že moderní pohádky jsou vesměs tragédie. Kdybychom se drželi standardů "starých klasických pecek", bylo by to tak 2,5 hvězdičky maximálně. Navíc v zájmu varování musím zmínit jedno výrazné negativum: malé roztomilé holčičky, které připomínkují postavám a diváka proglosují dějem, jsou nesnesitelné a je to naprosto blbej nápad. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná a dějově zmatená pohádka, které přitěžují toporné výkony mladé milenecké dvojice. Chýlková jako popletená čarodějnice je další z řady postaviček českých tv pohádek, které smrdí šarží na sto honů. I když se při hraní asi Chýlková bavila, pro mě coby diváka je to už stokrát viděná otravná figurka. /27. 5. 13./ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to režíroval Kepka, který je pro mne symbolem nepochopení jakýchkoliv filmařských základů a režíruje chladně, bez invence a často „tvrdě“, bez ohledu na příběh a postavy, jde o příjemné překvapení. Ono ale zase není tolik divu, protože scénář je docela kvalitní, byť natahovaný na zbytečnou hodinu stopáže (35 - 40 minut by tomu stačilo), s rozpočtem Česká televize nešetřila, a tak zde máme slušné exteriéry i interiéry, kostýmy apod., výprava je skutečně skvostná, kameramanovi se neklepe ruka a dokonce dokáže zarámovat nějaký ten obraz, a herci jsou prvotřídní, tedy s výjimkou Tomsy - Štabrňák ho lehce přehraje v jakékoliv scéně. Štvaly mne časem všechny záběry na cokoliv létajícího a na jakékoliv blýskající černé oči - trikaři si vážně vyhráli, asi také dostali slušné prémie. Vadily mi pokusy o humor - ten Kepka rozhodně nikdy neuměl. Šoposká je skutečně k sežrání, Anna-Amrie Valentová hraje její sestru rovněž velmi uvěřitelně. Nejvíc dostala na frak asi zápletka - jednotlivé motivy jsou špatně ukázané a špatně natočené, takže pak nevyzní ani zvraty, a vlastně si člověk řekne, a to jako bylo všechno? (Navíc ve světle pozdějších rolí Šoposké, těch hambatých myslím, jí tu miloučkou princeznu věrnou až za hrob nějak nebaštím.). Takže na Kepku nadprůměr, celkově průměrná pohádka, která neurazí, nenadchne. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Tak promiňte, nerad bych vám něco vnucoval." Tak bohužel, tato televizní pohádka si mě opravdu nezískala, ale všiml jsem si v ní, některých jejích hudebních motivů, jenž mi připomínaly melodii z inscenace Výtvarného divadla kolotoč s názvem "Bersi dejsi", z Vorlova filmu "Pražská pětka" a to pískání, mi zase připomínalo úvodní znělku k animovanému seriálu "Zahrada", od Břetislava Pojara. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Marika Šopovská patřila počátek jednadvacátého století k nejoblíbenějším herečkám televizních pohádek. Co jsem si všiml, tak hrála v každé druhé. Pohádka od počátku nevypadá zle, ale problém je její slabá dramatizace. Od chvíle, kdy Mařinka ztratí paměť a Černoočko se promění v ptáka, následuje dlouhá chvíle ticha. Nuda a nuda. A trvá to tak dlouho, že už si říkám, kdy to proboha skončí. A pak přijde ten dobrý konec. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Zámecká věž, na kterou mířily mnohé záběry, patří zámku Stránov. (rakovnik)

Reklama

Reklama