Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

swamp 

všechny recenze uživatele

Oficiálně se z filmové série filmů Saw stává filmový seriál. Neznalost předchozích dílů může být pro diváka fatální - nepochopí tak vůbec pachtění detektiva za "tajemným" následovníkem Jigsawa. Technicky je to totožné s předchozím dílem, tudíž žádná invence, co se týče například kamery či střihu. Ano, je to snad ještě více vykonstruovanější, než všechny předchozí díly (člověk A jde vždy cestou B a v místnosti C si pustí kazetu D určenou právě jemu - vždy hezky s oslovením). Navíc nechápu, jak může být někdo, kdo o případu něco ví, tak hloupý. Musí přece vidět / vědět, že Jigsaw (nebo jeho následovník), na kazetách nelže, tudíž poslouchat jeho příkazy = přežít. Ale nebudu spoilerovat.. Jinak je ale páté pokračování zmáknuto o stupínek lépe, než jeho předchůdce, a proto dávám hezký průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw V je absolútne neprístupný pre nového diváka – v lepšom prípade mlčky odíde, v horšom nadáva. Fanúšikovia budú ako-tak spokojní, pretože Saw sa už dávno prehuplo do dvojice rovín. Po prvé, neboráci v núdzi riešia vražednú pascu a pár z nich to schytá. Po druhé, autori už začínajú presúvať pozornosť z bezduchých vrážd do vlastnej mytológie série, ktorú neuveriteľným spôsobom komplikujú, vracajú sa o jeden a pol dielu vzad, aby potom rozbehli dianie vpred. Podľa môjho názoru sa od 4 časti táto séria dosť výrazne zmenila a nemôžem povedať že k horšiemu. Už to ani tak nieje o Jig Sawovi ale o Markovi Hoffmanovi, ktorého hrá naozaj skvele Costas Mandylor a tiež o Petrovi Stramovi ktorého hrá taktiež úžasne Scott Petterson. Mňa každá časť niečím upútala a tieto dve postavy som si obľúbil. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tento „seriál“ mě po prvním díle přestal svojí klesající kvalitou bavit. Díky tomu jsem lehce předvídal, že páté pokračování bude jen otravně nudnou podívanou, která vypadá jak z produkce od Asylum a bohužel jsem se moc nemýlil... a tak tuto šikanující zívačku hodnotím 0,5 hvězdičky... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pasce sú opäť chvályhodne vymyslené, len pri tej poslednej by som osobne uprednostil smrť pri výbuchu v priebehu sekundy (ak som to správne pochopil) než tú tortútu, ktorej sme boli svedkami. Ono táto dejová línia je ale omnoho zaujímavejšia, vrátane momentu, kedy sa dozvieme, o čo v skutočnosti ide a pointy ohľadom spolupráce, než línie s nesympatickými agentami a skokmi do minulosti. Ale ide o sériu, ktorá má dávať zmysel ako celok, čo mne osobne zase až tak nesedí, radšej by som si po celý čas užíval priamočiary príbeh väzniteľov s nejakým tým prekvapením na konci. Každému, čo si zaslúži... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

musím říct, že na 5 díl jsem se kouknul už pouze z nostalgie k prvním dvou dílům této série. Po prvních dvou výborných dílech, přišla naprosto zbytečná 3-ka a ještě horší 4 - ka a já jsem šel na 5 díl takříkajíc " z povinnosti" . O to víc jsem byl mile překvapen. Saw 5 totiž není jen bezduchá vyvražďovačka, ale má i "silný" příběh. Tvůrci se rozhodli vrátit zpět do minulosti a podali nám, co vše předcházelo věcem následujícím. Vše samozřejmě propojeno (jak už to u téhle série bývá) s přítomností, aby vše gradovalo v závěrečném " finále" . Celkově musím říct, že jsem nebyl zklamán a vím, že se sejdeme u 6-ky :o) Dávám poctivých 65%! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, v níž Hoffman (Costas Mandylor) opouští s Corbett (Niamh Wilson) budovu Gideon a říká "nikdo to nezvládl", byla původně natočena pro film Saw 4 (2007), ze kterého byla vystřižena. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama