Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 334)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Energická a vtipná podívaná, která mi připoměla, jak skvělý komik Jim Carrey je. Je fajn zasmát se u komedie, která je opravdu vtipná, a to aniž by u toho musel někdo masturbovat, nadávat, hulit zeleň či požívat lihoviny. Ano, pánové jedna z nejzábávnějších (USA) komedií poslední dekády má název Yes Man. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey asi definitivně vyčpěl. Po třech letech se nám pokusil připravit další komediální kousek a opět svou snahou o komično donutí své pravověrné fanoušky spíše k nostalgickému rozjímání než k rozveselení. On totiž zůstává už několik let na půli cesty. Jakoby se bál jít až na dřeň, jako to dělal v bezstarostných devadesátých letech, díky kterým si nadělal tolik nepřátel ale i tolik fanoušků, přehoupl se do civilní polohy. Je zaměnitelný, nezajímavý. Finty Dicka a Jane i Yes Man mají dobrou zápletku, z obou se ale dá vytěžit o dost víc, než se nakonec divák dočká. Skoro z 50-ti letého Jima už je trochu cítit, že mu to bláznění není úplně vlastní (a to ho je zde minimum a ty scény patří mezi to nejlepší, co snímek nabízí) a i když já mezi jeho pravověrné fanoušky patřím, mám pocit, jakoby ty poslední filmy kazil z jisté části i on...snad už radši jen vážné role, Jime...a taky kvalitní scénáře, protože tady jsou úsměvné situace asi čtyři a to jen tehdy, pokud divák jó přistoupí na hru autorů. Celkově je zde na mě příliš milý humor bez špetky odvahy či překvapení, Jim už nechce šokovat, jen se občas nehodlá oblíkat... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Carreymu sice guma v obličeji za ta léta nečinosti poněkud ztuhla, ale naštěstí na tomle aspektu jeho komického talentu Yes Man nestojí. Reed natočil čistou středoproudou nefekální komedii, ale dodal jí něco, co tu dlouho nebylo. Vtipnost a úžasnou ústřední dvojici. Mezi Carreym a Zooeyi to totiž funguje tak výtečně, až doufám, že se ti dva na plátně spolu ještě objeví. Ideálně v něčem od Gondryho. Ale co hlavně, skvěle jsem se bavil a nebýt utahanějšího úvodu a trapné pěvecké scény na římse, která je bohatě vykoupena tou scénou Harry Potter párty, tak jdu s hodnocením ještě výše. A pokud si Jim hodlá na své artověji laděné zálety vydělávat v podobě kvalitních strojích na prachy, tak na to můžu říct jediné. Chlape sakra, že jo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří říkají životu NE vlastně nežijí. Žij naplno, říkej ANO a nebudeš litovat!…. Zní to jako agitka nějaké sekty? Yes! A u této je ,,guru“ T. Stamp! Koho by napadlo, že jediné slůvko ,,YES“ dokáže naplnit nejen film, ale i mě. Pozitivní způsob života, který čiší z nepitvořícího se J.Carrey a sympaťačky Z. Deschanel je nakažlivý. A možná i nadhodnocuje nejen humor, ale celý film. Věříte? NO? Yes? PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Jasně, bude to ,,No Man. A všichni budou z kin odcházet s myšlenkami na sebevraždu. Tak mne napadá, neviděli jste už něco podobného? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dřívěji zhlédnutém I Love You Phillip Morris začínám k Jimovi Carreymu nacházet jisté sympatie. Bláznivá, zábavná, avšak typicky americká komedie s obrovským množství obličejových grimas pana Carreyho. Rozkošná Zooey Deschanel a krásný Bradley Cooper. Na jednu stranu má ideální obličej Hollywoodského playboye, na tu druhou má však jeho tvář velmi zajímavý a specifický vzhled. A ty jeho, zářící, modré oči...:) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • V moslimskej komunite vyvolal film rozhorčenie. Za prvé fakt, že autor predlohy Danny Wallace vo svojej knihe klame a príbeh nie je jeho, ale vypočul si ho od moslimského Inda, s ktorým sa spoznal náhodne v autobuse - a zámerne vynechal moslimský podtón celého príbehu. Za druhé, keď Jim Carrey (Carl) v práci klikne na stránku Vyhľadávač perzských žien, na obrazovke sa objaví Iránka v ružovom hijaabe (šatke) a hovorí "Ja som Faranoosh", akoby bola akousi postavou z hry "Tekken", ktorú si môžete zvoliť. Keď sa otáča, aby vyzerala lákavo, vietor jej zafúka šatku do tváre, čím sa prakticky vysmieva oblečeniu moslimských žien. Za chybný fakt označujú aj to, že na pozadí videa hrá arabská - nie iránská - skladba "El B'Nia". (Raccoon.city)
  • Auto, ve kterém Carl (Jim Carrey) uvízne na kopci za městem, je legendární BMW 325 kupé, model karoserie e30. (Warsheek)
  • I když jeden z plakátů zobrazuje Jima Carreyho (Carl) běžícího skrze pole květin, ve filmu taková scéna není. (HellFire)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama