Reklama

Reklama

Novinář Ludo je za zničení střechy luxusního hotelu odsouzen k veřejně prospěšným pracím v mateřské školce, kde se po letech opět setkává s Annou, kterou jako malou šikanoval. Ta je rozhodnuta mu vše vrátit i s úroky... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (107)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Til Schweiger je dobry clovek, schopny herec a skuseny reziser, ale tu sa teda nijako nepredviedol. Prilis to smrdi inspiraciou niekde v USA, originalita takmer ziadna. Til Schweiger v podani Luda je romanticka dusa, len zabudol na to, ze romanticka komedia nesmie mat ospale tempo, co plati tuna - teda prva polka sa priserne vliekla a mchcel som to vypnut. Nemecky humor skor nefunguje ako funguje, ale jakz takz znesitelny europsky priemer, ovsem, nic svetoborne . 68 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že se bude „opakovat“ dějová prázdnota, jako v Kuřeti s ušima, ale opak byl pravdou. Už od začátku zábavné a celkově poučné bez nutnosti zbytečného přehrávání, nebo moralizování. Hrozně se mi líbily moudré proslovy o vztazích obecně - jen jsem souhlasně přikyvoval, ačkoliv vše šlo vstříc vztahům jako takovým, než pouhému nezávaznému povyražení, což je ústřední téma filmu. Dějová linka hrála na emoce hlavně ke konci, ale fungující chemii mezi úhlavní dvojicí nelze upřít. A hudební podkres složený ze známých skladeb? Pro Schweigerovky typické a dělá to víc, než by se mohlo zdát. Pro mě příjemná, romantická komedie na Německo až hollywoodského formátu. Jsem sice na romantiku obecně v současné době alergický, ale tady jsem se nechal smést vlnou. 80% ()

Reklama

darkreider 

všechny recenze uživatele

Čakal som príjemnú romantickú komédiu a dostal som tento paskvil. Dobré vtipy spočítam na jednej ruke a o logickom uvažovaní postáv si môžem nechať zdať. Jednosmerné zameranie "hurá kozy" ma teda moc nebralo a romantika nemá moc vysokú úroveň. Schweiger to tentokrát prestrelil a ešte jasnú 85 minútovku natiahol na dve hodiny. To ma fakt nebaví. ()

carly 

všechny recenze uživatele

téma sa mi páčila. mám rada love-hate relationships. aj ako sonda do vzťahov to nebolo zlé. lenže po všetkom tom prešlapovaní na mieste a polkroku vpred a troch naspäť, mi po dvoch hodinách sledovania (s reklamami samozrejme) už bolo srdečne jedno ako to dopadne a tak som radšej išla spať. možno si to niekedy pozriem ešte raz a v originály. zatiaľ som trochu sklamaná ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pod základní schématičností se skrývají drobné nuance, které tento snímek činí dosti originálním. Nečekejte též, že se budete u filmu válet smíchem, ale duch romanticky založeného člověka strádat nebude. Díky značně extrémním a podivným charakterům se film blíží kategorii weird, tedy filmu o podivínech pro podivíny. I přesto v něm najdete spoustu faktů, které potěší i zcela normální nedeformované osobnosti. Nora Tschirner navíc působí hodně jako Zooey Deschanel, takže na své si určitě přijdou i fanoušci této herečky. A jak je patrno již v úvodu, film se vymezuje vůči mnohým americkým klišé. A nahrazuje je klišé německými :) *** Ve zkratce: Jürgen, to bejval tak zatraceně zábavnej chlap :) A teď už běžte na Sněhurku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • V jednej verzii klipu "Apologize" skupiny OneRepublic boli použité zostrihy z filmu. (Karush)
  • Scéna s Matthiasom Schweighöferom a Norou Tschirner na červenom koberci bola natáčaná na skutočnej ceremónii - nemeckých Bundesfilmpreise. (Karush)
  • Plyšový zajíc bez uší, kterého v rámci výkonu trestu Ludo ve školce ušije, inspiroval tvůrce pro originální pojmenování filmu-Keinohrhasen (v češtině „Bezušáci“) a jeho podobizna se objevuje také v dalším Schweigerově snímku 1 a ½ Ritter (Stopadesátiprocentní rytíř) v erbu hlavního hrdiny. (KS)

Reklama

Reklama