Reklama

Reklama

Bezhlavý jezdec

Sedm studentů to bere zkratkou na party a naneštěstí skončí ve Wormwoodu, kde je začne jednoho po druhém pronásledovat duch bezhlavého jezdce. (Filmbox)

Recenze (40)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A já byl spokojený! Zapomeňte na Ospalou díru, klasický příběh je přenesen do současnosti (trochu mi připomněl 2001 maniaků). Místo historické legendy (ze které se jen vychází) tu máme sympatický slasher. Skupinka sedmi mladých se na cestě za zábavou vydá zkratkou (njn, otřepané klišé, ale budiž) a skončí v městečku, kde už na ně čeká bezhlavý jezdec (společně s osazenstvem, co se páří mezi sebou, tudíž o zrůdy není nouze). A hlavy létají jedna radost! Sekera či kapota auta, to je úplně jedno. A také se dost střílí s náležitými doprovodnými rudými gejzírky. Jedinou slabinu bych viděl v laciných digitálních efektech, ale nebylo jich příliš, a proto je shovívavě přehlédnu. Tak nízké hodnocení si tahle zábavná vyvražďovačka nezaslouží. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už režisérova prvotina Boo(2005) sa mi veľmi páčila(budem si musieť dať reprízu), a Headless Horseman to u mňa potvrdil. Anthony C.Ferrante je moja krvná skupina, tu krásne spojil len ľahko načrtnutý klasický príbeh o bezhlavom jazdcovi, prerobil ho po svojom a obalil ho v krásne halloweenskej jesennej atmosfére. Pridal vcelku sympatickú mládež a neostýchal sa ani veľmi dobrého slasheroidného gore. Parádne(nie len) dekapitácie, v dvoch prípadoch dokonca pocta legendám ako The Burning(1981) a Madman(1982), radosť pre každého old school slasher fanúšika. Samotný bezhlavý jazdec je urobený veľmi dobre, mestečko v lesoch a jeho podivné obyvateľstvo s tajomstvom, ktoré ich obklopuje samozrejme len pridáva na atmosfére. Ku koncu sa príbeh a tempo už trošku príliš "zašmodrchá" a tak trošku stratí dych, ale finále je celkom v pohode. Je to ale iba malá výtka ku inak skvelej nadprirodzenej slasher zábave. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kluci a holky z Asylum by mohli závidět. Příšerná břečka. Herci pochopitelně mizerní do jednoho a jednoznačně vede osoba s hubou přes dvě hlavy, která hrála degenerátku Candy. O efektech se nemá cenu zmiňovat a samotný jezdec je také dílo. Ten se strašně moc snažil být jako jeho starší bratranec ze Sleepy Hollow, ale jediné, čím ho vzdáleně připomínal, bylo točení zbraněmi, což dělal v těch nejméně vhodných chvílích. Tím pádem působil jako neskutečné kopyto. Pár hlav tu samozřejmě odlétlo, ale ty to od odpadu zachránit nemohly. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blbost o legendě o bezhlavém jezdci. Zatím se ujalo jen málo filmů které by dosahovaly kvalit a tahle legenda se mi zdá poněkud prokleté. Nicméně tenhle film je sračka o skupině idiotů co se někam vyrazí a jelikož opět nikoho neposlechnou tak začnou umírat. Je to blbost bez herců a jakkékoliv atmosféry(Což dost promeškaly), a film má navíc příšerný efekty který všechno totálně prokurvily. Jediný proč dávám tak "vysoké" hodnocení je díky cool bezhlavýmu herci a pár krvavejm scénám. Jinak je to sračka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +docela sympatičtí herci, postavy se chovají celkem rozumně, triky, dobře zpracované prostředí -slabší atmosféra, bát se asi opravdu nebudete/// Takhle nějak jsem si zhruba představoval film o bezhlavém jezdci, který si svůj handicap vybíjí na mladých teenagerech. Takže se vlastně jedná o klasickou vyvražďovačku, kde postupně bude parta kamarádů strácet hlavy nad situací do které se dostali. Sic se najde pár nedostaků v jednání této skupinky, ale nejde o žádnou tragédii. Naopak v rámci žánru si vedli obstojně. Snad jen závěrečný souboj s Bezhlavým byl směšněj, ale jinak bych tento film určitě nezatracoval./// Celkem 75%/// ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama