Reklama

Reklama

Únos Savoje

  • Sovětský svaz Pochiščenije 'Savoji' (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Akce, napětí, dobrodružství a exotická příroda amazonského pralesa – to vše provází koprodukční film úspěšného sovětského režiséra Veniamina Dormana (REZIDENTŮV OMYL, OSUD REZIDENTA). Rafinovaný, kriminálně laděný děj odhaluje stopy drogových pašeráků, kteří v druhé polovině 70. let převáželi marihuanu z Jižní Ameriky do Evropy. Hrůznost jejich činu podtrhovala skutečnost, že mezi neohroženými šéfy tohoto organizovaného zločinu figurovali bývalí nacističtí vůdci, kteří se skrývali před spravedlností v nepropustných džunglích amazonského pralesa. Aby si zjednodušili přepravu drog, rozhodli se unést letadlo Savoj, směřující z Paříže do Rio de Janeira. Nepředpokládané mezipřistání a hrdinství rukojmích však velmi rychle zamíchá karty tak, jak si nikdo ze zločinců ani v nejčernějším snu nepředstavoval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že jsem věděl, že budu první komentující, dokoce jsem se bál, že tento ,,skvost'' ani nebude v e zdejší databázi ! --- Když jsem ve svém oblíbeném antíku viděl tohle origoš zavařené DVD s nápisem na obalu: Válka skončila, ale bývalí nacosté dál spřádají své hrůzné sítě - rafinovaný sovětský thriller z amazonské džungle. A to vše v ceně 10 Kč, no vy by jste do toho nešli?:-) Já si čas od časů dám něco exotického a ulítlého a tento film sliboval vše v jednom. Film hrají jen ruští a polští herci a jeho část se odehrává skutečně kdesi v Jižní Americe. Zatímco tu Paříž jsem filmařům moc nevěřil, udělat kulisu pralesa už asi nešlo :-). Ohledně dějě: Rozhodně se nejedná o thriller a to navíc ještě rafinovaný. Je to taková rádoby dobrodružná blbůstka, kde navíc hrdinové jsou malé děti Polák a Ruska, kteří to uprchlým nacistům v džungli nandají. Celou dobu jsou čistí, učesaní a na pěst... Ve filmu zaujme snad jedině honička v land roverech (ty staří Defíci byly stejně nejkrásnější tereňáky na světě)Další v obsahu zmíněná díla pana režiséra však již pro jistotu vynechám. Exotiky a ulítlosti jsem nabažen. 1 balíček marihuany. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Do hajzlu práce doufal jsem, že by třeba tady mohli Rusáci stvořit nějakej ten povedenej pokus o akční či dobrodružnej film, ale opět marně. Sem tam to i nechtěná prdel je asi i díky té celkové nekompetentnosti a kupodivu jsem měl pocit, že tu zase až tak neúřaduje propaganda jako v jiných obdobných snímcích, ale tak co nadělám viděl jsem v týhle kategorii i větší srajdy, dá se říct, že Ruský filmy už mě v tomhle směru nemůžou nijak překvapit, ale nevadí nakonec kdo jinej než trashovej fanatik jako já by na něco takovýho koukal.35% ()

Reklama

Reklama