Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři mladí spolubydlící z Tel Avivu, dva kluci a jedna holka, se snaží nevnímat politické konflikty a raději se soustředit na svoje životy a lásky, tedy žít v jakési únikové „bublině“. Tvrdohlavá Lulu pracuje v butiku, nápadný Yali vede trendy kavárnu a Noam, který prodává v obchodě s hudbou, tráví víkendy vykonáváním služby na kontrolním stanovišti Národní Gardy. Když se Noam zamiluje do Ashrafa, mladého Palestince, rozhodnou se pomoct Ashrafovi zůstat nelegálně v Tel Avivu. Obléknou ho do moderních izraelských šatů, dají mu hebrejské jméno, nechají ho pracovat v Yaliho kavárně a společně oslaví toto mírumilovné soužití na plážové párty. Jejich utopie se však kvůli politické a sociální skutečnosti na Blízkém východě zhroutí. [MEZIPATRA 2008] (Brněnská 16)

(více)

Recenze (42)

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení festivalu Mezipatra. Velmi hutně zaplněný děj (viděl jsem režisérský sestřih) dává divákovi pohled na několik dějových linek propojených v klubku čtyř přátel - 3 homosexuálové a 1 heterosexuálka. Odtud se klubko rozvíjí a naťukává otázky izraelsko-palestinské, hnutí Hamas či život homosexuálů v těchto končinách světa. Hlavně se konečně nejedná o film homosexuálního tématu, kde by se probíralo převážně to, jak jsou obecně gayové a lesbičky akceptovány společností - spíše je zde 'jen' ukázán jejich život. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Snímek zpočátku připomíná epizodu seriálu přátelé, jen s tou vyjímkou, že dva kluci z party jsou teplí, to by ve Státech asi neprošlo. Tel-Aviv je krásné místo k žití, ostrov civilizace Blízkého východu, ráj pro všechny včetně homosexuálně orientovaných. Na palestinské a jordánské straně taková svoboda nepanuje a mladý Ashraf prchne bez dokladů do Izraele, tam, kam ho srdce táhne. Narazí na partu ze seriálu Přátelé a románek je nabíledni. I když se tel-avivští intelektuálové vyhýbají politice a chtějí jen bezstarostně žít, nakonec je politika stejně dostihne, jako každého v téhle zemi. Problémy dvou etnik dřív nebo i později semelou každého, semlely kdysi i mne, když jsem v Izraeli žil. Toto je opět jeden z netradičních, ale o to zajímavějších pohledů. Důležité poselství filmu- i když Ashraf toužil sebevíc po svobodě a volnosti, v krizové situaci se přimkl ke starým tradicím a kráčel v jednom šiku s bratrem z Hamásu. A to je třeba míti na paměti, když začínáme být humanisticky sentimentální...75% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príjemné filmové prekvapenie z Izraelu, ktoré nerieši len tému lásky, priateľstva a života mladých, ale nebojí sa ísť ešte ďalej, a trošku poriešiť aj vážne témy. Veľmi prirodzení herci, netradičné prostredie, pohodová muzika a všetko je to zabalené do bubliny, ktorú keď prasknete zostane jeden zaujímavý film. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem by me zajimalo, zda uz tento film videli vsichni fanousci Zkrocene hory:-)? Film je dobry, dalsi z rady izraelskych filmu, ktere poukazuji na neresitelny problem mezi Izraelem a Palestinou. Tady ocima mlade svobodomyslne a prevazne homosexualni komunite v Tel Avivu. Herecke vykony presvedcive. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Letos jsem na Fébiofestu zhlédla izrealský snímek Ve tmě, jenž se zabývá obdobnou problematikou, aniž jsem věděla, že mu již předcházela Bublina. Oba filmy hodnotím naprosto vysoko už jen proto, že se nebojí říznout do slabin celého izraelsko-palestinského konfliktu, a to skrze prizma homosexuální lásky, která stále nemá v této oblasti na růžích ustláno... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama