Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Happens 

všechny recenze uživatele

Takle nějak si představuji romantický film, co nadchne a zaujme. Svět je plný různorodých bláznů, tito blázni se jako všichni ostatní (kdo není blázen, ať hodí haribo medvídkem - řekl bych, že se moc nenajím) zamilovávají. Film je nahlédnutím do prostého blázna, který pozná rozdíl mezi láskou a jistotou. Smutné. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

"Nikdy neopouštějte toho, kdo vás miluje pro někoho, kdo se vám líbí, protože ten, kdo se vám líbí, vás opustí pro toho, koho miluje." Přesně tímhle citátem se asi inspirovali autoři tohoto snímku. Alespoň já jsem odcházel z kina s danou pointou, která ve mně zanechala smutný a tísnivý pocit. Určitě by byla věčná škoda pro světový film, kdyby Joaquin Phoenix opravdu praštil s hraním, on vévodí hereckému obsazení a odvádí opravdu vynikající výkon. Gwyneth a Vinessa představují příhodné protiklady, ale přece jen za Joaquinem mírně zaostávají. Vinessa se mi víc líbila jako Joshova zlá přítelkyně ve 40 dnech a 40 nocích. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Gray /Mala Odesa/ mi teda vela nehovori, ale tento film sa mu vynimocne podaril. Sympaticky romanticky film o vztahu ona + on, v ktorom sa predstavili hlavne skvela Gwyneth Paltrow /Sedm, Avengers/ v roli krasnej a sympaticky zvodnej sexice. Padla si do oka s Joaquinom Phoenixom /Gladiator, 8 mm/, ktory je pre mna proste vybornym hercom. A tak sa konecne dockam aj hereckych koncertov, rezia je trochu nevyvazena, ale tato sympaticka dvojka to taha pekne smerom nahor : 77 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasický klubový polotovar, ktorý sa dostane do prehliadok festivalov ale fakt dobrým filmom sa nestane. Aj napriek tomu a totálne nezvládnutej finálnej polhodine spokojnosť. Prameniaca však nie z kvalít filmu ale z podobných odžitých situácií a spätného zadosťučinenia, že nie som jediný blbec na svete :) 7/10 a 4* hlavne za opäť dokonalého Phoenixa ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmové naplnenie úvodnej slohy textu skupiny Zóna A k pesničke Prečo je život taký?: "Igor má rád Evu, Eva jeho nie a tak preto Igor, stále smutný je. Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie a tak preto Eva, stále smutná je." Rozuzlenie smeruje k zmiereniu a vyrovnaniu sa s daným stavom. Blonďatá suseda zároveň predstavuje typickú ženu - rusalku, využívajúcu do neho zaľúbeného muža ako spovedníka, poslucháča a radcu pri riešení jej životných kríz, tráum a vnútorných konfliktov. Takéto typy žien s oddanými zaľúbenými spovedníkmi nič mať nechcú, slúžia im len ako záloha pre prípad obveselenia, keď frajera nieto (kino, kaviareň, zábava) a zároveň ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama