Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že novinárskej linke kladú scenáristi toľký dôraz, keď v potrebách diváka hrá až druhé husle. Postava šéfredaktorky Helen Mirren a jej snaha vydať čo najlepší článok je tu iba brzdiaci element. Divákovi predsa nejde o noviny, ale o odhalenia tajomstiev, vývin vzťahov medzi výborne zahranými postavami a obavy o ich životy v nebezpečnej vysokopolictickej hre. Nestačil snád ako vlajková loď žurnalistiky sám výborný Russell Crowe? Ináč ale veľmi slušné, Ben Affleck v pohode a emócie medzi Croweom a Robin Wright Penn cítite na vlastnej koži. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $37,017,955Tržby Celosvetovo $91,445,389Tržby za predaj DVD v USA $14,140,039 //počet predaných kusov 895,318║ Poctivo budovaný politický thriller so zauzlením príbehom, kde sa človek môže aj stratiť vo verve množstva mien a korporácii, takže film si vyžaduje plnú pozornosť diváka, okrem príbehu zaujme aj herecké obsadenie na čele s klasicky výborným "tento krát novinárom" Russellom Crowe, sladkou Rachel McAdams, nestratí sa ani Ben Affleck. /80%/ ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Crowe je docela slušnej pořízek, nicméně po několika nepříliš dobrých ročnících mi byl konečně sympatický. Vlastně každý z poměrně hvězdného obsazení odehrává slušný nadstandard a na tenhle oldschool investigativní novinář/detektiv politický thriller se skvěle kouká. Celkový dojem tak kazí jen zavěrečný zvrat, který je tak moc očekávaný a tak moc slepě a bezdůvodně kopíruje „pravidla“ žánru, až člověk doufá, že k němu nedojde. Došlo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I přes veškeré snažení dát čtyři hvězdy nemohu. Zdlouhavý krimi thriller, který by byl příběhem dokonalý, ale svým slabým dějem hrozně unavující. Samozřejmě skvělý herecký výkon Russella Crowea a Bena Afflecka, ale kvůli tomu hodnocení nezvednu. Je to škoda, zkrátit minimálně o půl hodiny a šel bych do vyššího hodnocení...6/10 = 60% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hmm, ten "nečekanej" poslední twist tam byl poněkud nadbytečnej a trochu nabourává logiku příběhu, ale jinak to byl pěkně vystřiženej dost napínavej thriller klasickýho ražení, co staví víc na napětí než na akci. Scéna v podzemní garáži byla nejnapínavější za poslední dobu. Režie prvotřídní, hudba sedí, Crowe opět předvedl jedno ze svých ponoření do role, ostatní slušně přizvukují. Spokojenost. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Při stavbě lokací filmaři vycházeli především z osobních návštěv The Washington Post a Los Angeles Times. (jenik71)
  • Vrah používa pištoľ Glock 19 a pušku typu AR-15. (ČSFD)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama