Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve výzkumném středisku poblíž St. Louis proběhne sporný experiment na urychlovači částic a vznikne miniaturní černá díra, která do sebe nasává vše kolem sebe a pomalu roste. Navíc z ní vstoupí do našeho světa démonická bytost skládající se z čisté energie a začne se pídit po potravě. Energie, kterou načerpá, rozšiřuje černou díru. Nastávající katastrofě, která hrozí postupně pohltit celou naši planetu (a přilehlý vesmír), čelí skupinka vědců v čele s půvabnou dr. Shannen, dr. Ericem Brycem a osvíceným generálem Rykerem. Postupně zjistí, jak závažné katastrofě čelí a odhalí vazbu mezi kvantovým démonem a černou dírou. Démon unikne z ústavu a vydá se hledat bohatší zásoby energie - přímo do St. Louis. Černá díra vstřebá institut a pomalu následuje démona do města. Vědci rozmluví gen. Rykerovi použití atomové bomby, ta by jen posloužila jako ideální zdroj energie a černá díra by se naprosto vymkla možné kontrole. Černá díra pustoší městské dominanty a směřuje k hlavní elektrárně. Probíhá evakuace obyvatelstva (včetně rozvedené rodiny dr. Bryce) a velení přebírá nadřízený generál Tate, který chce za každou cenu použít jaderné zbraně. Vědci s Rykerem se ještě pokusí zajmout energetickou bytost a vhodit ji zpět do černé díry, která by se tím mohla zablokovat, ale když akce skončí fiaskem, prezident vydá souhlas se svržením bomby a odstartují letadla. Dr. Bryce udělá poslední zoufalý pokus - naláká démona na auto s akumulátorem a s ním pak zajede až k černé díře. Démon je vcucnut do singularity, ta se uzavře, generál odvolá jaderný útok na St. Louis a všichni se radují. Přežije i dr. Bryce a může se objímat střídavě s dcerou z rozvedeného manželství a dr. Shannon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel tak nelogický film. Síce sa pokúša tváriť hrozne inteligentne a dej je popretkávaný vedeckými žvástami. V konečnom dôsledku však film pôsobí hrozne trápne a hlavne nudne. Dá dopozerať iba s veľkým sebazaprením a so špáradlami v očiach, inak garantujem, že divák zaspí už po 10 minútach. Pokiaľ má niekto problémy so spaním a nechce brať rohypnol alebo diazepam tak vrelo odporúčam. Spánok zaručený. ()

TroiMae

všechny recenze uživatele

Měl jsem film po (levé) ruce, tak jsem si načetl stránku o něm, jestli má cenu ho vidět… a koukám, že si stačí přečíst Obsah a komentář od Trisise a zážitek je to dostatečný :) vážně… a tolik ušetřeného času… A to jsem si myslel, že je pohodlnější dívat se na film, než přečíst původní knihu... a nyní jsem osvícen, že to ve výjimečných případech je i obráceně :)) ()

Reklama

Trifi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jako ten Trisisův mě dlouho žádný comment nepobavil :)) A to vlastně jenom převyprávěl děj "filmu", to mluví za vše... Co k tomu dodat... Snad jen to, že jako fanoušek astrofyziky jsem u tohohle filmu blinkala, se stydím... :(( ----- Plus: 90 minut možnost dělat něco jiného než sledovat tenhle "film", možnost brát tenhle "film" jako nepovedenou komedii --- Mínus: Scénář, scénář, scénář, scénář (ten se musí napsat několikrát...), režie, herecké výkony, hudba, střih, ehm... ------ Recept: 50% naivita, 50% stupidita ------ Hodnocení: 0% ()

Kiki-Jiki 

všechny recenze uživatele

Tady je hodnocení velice náročné. Film je dementní, o tom žádná, takže kliknout na odpad! je lákavé. Ovšem svou demenci nezastírá, hrdě se k ní hlásí v Obsahu, který je v podstatě převyprávěním celého děje. Po jeho přečtení nemůže být žádný divák překvapen trapností filmu. A právě ta trapnost byla místy zábavná, což Černou díru odlišuje od filmů, kterým dávám odpad!. Na druhou stranu musím uznat, že zábavnosti jiných filmů "žánru" sebeparodizující sci-fi nedosahuje, třeba takové Jádro je prostě lepší. Takže hodnotím jednou hvězdičkou s doporučením: Chcete-li se pobavit, místo puštění filmu si přečtěte dva nejdelší komentáře tady. U těch se zasmějete určitě a nestrávíte tím tolik času. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Dej v skratke: Pokus. V laboratóriu. Zlyhanie. Vznik čiernej diery. V pivnici onoho laboratória (prečo by vznikla v miestnosti pokusu, to je predsa nelogické, že?). Umiestnenie laboratória: centrum preľudnenej metropoly (jasné, nie? Kam inam by vláda postavila urýchľovač častíc, pravda?). Bytosť: z inej galaxie. Požierajúca elektrinu. Riešenie: hoďme na to celé atóm, ten vyrieši všetky problémy. Civili-necivili, mesto-nemesto. Ale miestami som sa aj zabavil. Bolo to onými neskutočnými dialógmi. Príklad: na poznámku "Tie veci sú prepojené!" prišla absolútne nečakaná odpoveď:"Nie sú oddelené!" Brilantná logika dvoch vedc.. ehm.. ľudí v bielych plášťoch. Alebo:"Kde je (nejakémeno)?" Odpoveď:"Nevidela som ho. Ale nevyzeral dobre." Nekomentujem rozpočet ani triky, ide predsa len o dielo, ktorého primárnym cieľom je vyplniť čas čakania na ďalšiu reklamu. Dobojoval som to, pretože som čakal, či to bude taká blbosť, ako som predpokladal. A na moje počudovanie, neostal som sklamaný! Bola. A aby som nezabudol: vedel si, že aj keď čierna diera ma gravitačné pole tak silné, že pohltí aj svetlo a absolútne nič z nej neunikne, tak napriek tomu velice veselo svetielkuje a hrmí? No tak až doteraz ani ja nie.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Scény odohrávajúce sa v dome patriacom Elizabeth (Jennifer Lyn Quackenbush) and Kayley (Julia Sinks) a taktiež aj scény z Erikovho (Judd Nelson) bytu boli nafilmované v tom istom dome. (beso74)

Reklama

Reklama