Reklama

Reklama

Historické drama, kronika života aristokratky Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshiru. Georgiana (Keira Knightley) byla na 18. století, ve kterém žila, velmi moderní a pokroková žena. Její patriarchální manželství podle konvencí, s morózním, uzavřeným manželem (Ralph Fiennes), neschopným projevit jakýkoliv cit, ji neuspokojovalo. Ona milovala společnost, byla výbornou hostitelkou a společnost milovala ji. Nevyhýbala se hazardu a zamilovala se  do mladého politika  Charlese Greye. Manžel však, i když měl poměr s její nejlepší přítelkyní, donutil Georgianu, aby se své lásky kvůli dětem vzdala. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (562)

Silas 

všechny recenze uživatele

Kterak chce vévoda syna a narodí se mu tři dcery. Jeho úsilí po dosáhnutí mužského potomka je nezměrné. Ve zbytku filmu se večeří, snídá, tančí a souloží. Výtvarná stránka není nikterak ohromující, režijní unylost zadupává atmosféru a strhává do průměru i herce. Z filmů s Keirou je tento nejslabší, přesto v něm opět ukáže bradavku, i když se tento jev stává čím dál méně vzácnějším.... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná postava v podaní výbornej Keiry. Výkon oscarových parametrov. K tomu tradične presný Ralph, pozoruhodná hudba, úchvatné kostýmy. Réžia sa drží v úzadí, čo sa odráža hlavne na "televíznom" vizuáli a nedostatku dobovej atmosféry. Naopak poteší, ako výrazne je to neaustenovské, hoci dotýkajúce sa podobných tém. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Keira Knightley s každým dalším snímkem herecky ROSTE. Nicméně ani její mistrovské herectví a řádná paleta emocí nedokázala snímek zvednout z lehkého nadprůměru. Výprava, dobové kostýmy bez nejmenšch námitek, co sráží tento snímek a to velice je hodně děravý a okleštěný SCÉNÁŘ. Nato, jak ve skutečnosti byla Georgiana z Devonshiru kontroverzní postavou a tvůrcům se naskýtaly opravdu netušené možnosti, tak se toho paradoxně z jejího života dozvídáme hodně málo. Georgiana tak z tohoto snímku s trochou nadsázky vychází jako nešťastná žena poznamenaná nešťastnou láskou. Chci vidět MNOHEM více milostných afér, intrik, větší zapojení do politického dění, co její hráčská vášeň....... příběh to vše dává tušit pouze ve slabých náznacích, což je zatraceně MÁLO...velká škoda! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Kostymy + 1 nominacia: Masky a vlasy _______ Na tomto filme sa nedalo nevsimnut si krasnu vypravu a kostymy, za ktore dostal i Oscara, ale i sympaticku a trosku naivnu Keiru Knightley, ktora si myslela, ze ziska lasku chladneho vojvodcu Ralpha Fiennesa, ktoremu zalezalo iba na buducom dedicovi. Fiennesovi sa asi najviac hodia hrat postavy chladnych a arogantnych ludi, tak ako mi to opät ukazal v tejto ulohe. Uz tak ci tak je od SCHINDLEROVHO ZOZNAMU (1993) u mna zaskatulkovany ako zloduch a v Potterovi to len pritvrdil :-) Vojvodkyna je celkom zaujimavy film vdaka neveram, intrigam a podobne a hlavne ma primeranu minutaz, takze 80%. ________ Keira Knightley - (Georgiana) +++ Ralph Fiennes - (Duke) +++ Charlotte Rampling - (Lady Spencer) +++ Dominic Cooper - (Charles Grey) +++ Hayley Atwell - (Bess Foster) +++ Simon McBurney - (Charles Fox) +++ Aidan McArdle - (Richard Sheridan) +++ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, Oscar za kostýmy zasloužený. Takové množství povedených historických hadrů aby skutečně jeden pohledal. Rachel Portman se vytáhla s další podařenou hudbou, a téměř neznámý Saul Dibb se alespoň na chvíli výrazněji ukázal. Ovšem, ve výsledku to zcela jednoznačně směřuje k průměru. Rád bych napsal, že Keira Knightley byla absolutně přesvědčivá a že Dominic Cooper se v mých očích spravil po výkonu v Mamma Mia. Avšak napsat mohu leda to, že překvapivým hereckým vítězem se u mě stal Ralph Fiennes. Vše jinak by možná mohlo být v případě, kdy by si Keira Knightley a Hayley Atwell vyměnily role. To jsou však jen mé kostrbaté spekulace...:-) Leč ani ty Vévodkyni z průměru nevyvedou. Ruku na srdce, jsou známy daleko povedenější historické filmy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Vévodkyně z Devonshiru Georgiana Cavendish (za svobodna Spencer) je přímou předkyní - praprapratetičkou - tragicky zemřelé princezny Diany (za svobodna také příjmením Spencer). (Lynette)
  • Pro tři scény hostin byla použita monumentální Mramorová síň v domě Clandon Park v Surrey. Dům z roku 1730 je stále přístupný veřejnosti. (blackrain)

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama