Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Gran Torino, ale tam to mělo jinou šťávu... Přitom to hledání mezí morálky a odplaty bylo i v Gran Torinu a dobře zpracované. Zde se to vleče jak přilepený Panzani, sem tam moudro, a pak kupa nelogičností, kdy je děj uměle natahovaný do scenáristy, ale nikoliv dějem, nucené přestřelky v lese. Nuda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Stojí všechen ten čas za starýho voříška?.…. ,,Malé“ drama o hledání spravedlnosti, z kterého se stane soukromá válka bez pravidel. B.Cox táhne (a utáhne!) celý film a když už by jednoduchý děj začínal klouzat k nudě, vytáhne historku, během které by se ve mně ,,krve nedořezal“. Filmové fanoušky potěší také Mr.Doust (R.Eklund) a že každý dostane, co si zaslouží. Vlastně ne tak docela… PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** Co uvidíme (možná) příště? Řeknu hodně málo: ,,Mám psa! Podělaní parchanti, pracky od něj pryč!“ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj nadštandardne natočený príbeh so zápletkou, ktorá nie je na ihrisku žiadnym nováčikom, a ani nepredvádza tú najdokonalejšiu hru, ale poctivosť autorov a efektívnosť thrillerovej zápletky majú veľký vplyv na konečnom výsledku. Podstata filmu je jednoduchá, ale o to účinnejšia. Záporákov sa vo filme nájde hneď niekoľko, no trošku trvá, kým poriadne vystrčia pazúry, takže nejakú polhodinku si divák musí vystačiť s pokojnou krimi-drámou. Potom však prichádza prvému kontaktu a po zaiskrení medzi Coxom a druhou (zlou) stranou sa oheň podarilo zahasiť až s korektne zakončenom závere, ktorý znovu potvrdil inteligentnosť tvorcov. Tá si dokonca našla miesto aj v akčných okamihoch snímku. No a keby mal film o päť minút dlhší úvod, v ktorom by bol citovo vykreslený Avyho vzťah ku svojmu hafanovi, tak by mal film u diváka určite väčší úspech aj po emočnej stránke. 85%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo osobní, až příliš osobní. Někdo tu napsal, že se mu sevřel hrudní koš. Mě se stalo to samé. Do očí mi vyhrkly slzy. Nemohla jsem se nadechnout a vzteky málem rozmačkala sklenici s limonádou. Jelikož mám taky psa, tak je tenhle příběh pro mě citlivé téma, které mě srazí na kolena. Svého psa beru jako kámoše, parťáka, co mě nikdy nezradí a vždycky mě bude bezmezně milovat a vždycky na mě bude oddaně čekat a bude se radovat, že jsem konečně dorazila domů. Nepovažuju ho za kus nábytku, věc, se kterou si může člověk dělat, co chce. Je to živá bytost, která si zaslouží dobrý život bez utrpení. Tenhle příběh je sice vyhnaný do krajnosti, ale ty z*****ý zmetci si to zasloužili! Za normálních okolností vulgární výrazy nepoužívám, ale pejskaři jsou jiný lidi. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc dobře nechápu tak vysoké hodnocení. To, že puberťáci zabijou starýmu chlapovi psa a on chce spravedlnost,což končí přestřelkou mezi ním a rodinou těch puberťáků mi přišlo trochu moooc přitažený za vlasy. Ikdyž kdo ví co se děje na americkým venkově. Krom toho, ač má film pouhých 89 minut, připadlo mi to jako věčnost. Velice nezáživná režie, řek bych že místy až nuda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno