Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudné léto v jednom nudném městě se rychle změní v šílenství, když parta puberťáků najde v lese stopy lesního muže, takzvaného sasquatche. Nikdo netuší, že stopy jsou dílem dvou místních blbů Zerka a Shirtse, kteří chtějí zbohatnout na prodeji zaručeně pravých sádrových odlitků obrovských tlap. Jen potřebují, aby se celá záležitost pořádně probírala v novinách a televizi, a pak se jim peníze pohrnou. Jaksi ale pozapomněli, že by někdo mohl přijít na to, že stopy jsou podvrh. Na cestě do města je uznávaný odborník, který má ověřit pravost všech nálezů (hoši totiž kromě stop nastražili i podomácku vyrobené lejno). To je ale taky pitomec k pohledání, a tak je docela možné, že Zerkovi a Shirtsovi jejich ujetý plán vyjde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Mezioborovec 

všechny recenze uživatele

Trochu uhozená odpočinková komedie o naivitě (nejen mládí), šikaně, svobodomyslné hlouposti, střetu lásky s přátelstvím a absurdní snaze splatit absurdní dluh. Kdo má rád Jeremy Sumptera, za jehož nejlepší roli a film považuji Petr Pan (2003), tak sice nebude tolik nadšený, ale zklamaný také ne. Oproti Petru Panovi se ale fantasy odehrává jen skrytě v hlavách dětí a nenabourává realističnost děje. Téma Yetti/ Bigfoot/ Sasquatch slouží pouze jako víceméně prázdné místo v lese, kolem kterého se odehrává asi polovina příběhu. Ten je jinak založený na tom, že z naivity pozvolna dospívající parta puberťáků čelí různým namyšleným hlupákům z řad vrstevníků i "dospělých" a střídavě si užívají života na pouti, hraním videoher, souboji s gumovými zbraněmi nebo sledováním videokazet. Film je rozdělený do kapitol a některé události bývají postupně sledovány z pohledu různých postav, což zásadně ovlivňuje chápání děje. Některé dříve zdánlivě bezvýznamné detaily tak nabývají na důležitosti, mění význam a dochází k odhalování mnoha chybných domněnek, z nichž některé si vytvoří i dospělý divák. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechová záležitost. Co se týče děje, tak tady nemám žádnou výtku. Zajímavě a rychle utíkající místy i velmi vtipná komedie o partě čtyř teenagerů a jejich třech nepřátel a o dvou méně inteligentních mladících. Film byl poskládán velmi dobře a jednotlivé části na sebe velmi pěkně navazovaly. Jak už jsem zmínil, je zde i dost vtipných scének, u kterých jsem se velmi pobavil. Co se týče hereckých výkonů, tak tam také nemám výhrady. Jeremy Sumpter celý film tak trochu povyšuje do mírného nadprůměru, role vůdce jedné z part mu velmi sedí. Ale i další herecké výkony (obvzlášť ten neustále zhulený zpomalený blonďák byl dost dobrý) jsou rozhodně velmi dobré. Takže moje jediná výtka je snad k názvu celého filmu. Mám-li být upřímný, tak název mne téměř odradil od sledování filmu, protože jsem předpokládal nějakou variaci na Yettiho nebo něco podobného, a tak jsem původně na základě názvu neuvažoval o tom, že bych na film kouknul. Ale nakonec jsem to zkusil a vyklubalo se z toho příjemné překvapení v podobě pohodové komedie bez jakéhokoliv nádechu fantasy. Takže jediná výtka je k názvu, jinak jsem byl spokojený a jako průměrná komedie pro pobavení tenhle film u mne uspěl, takže je to za tři hvězdičky. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná nezávislá bizarná absurdnosť. Justin Long posúva slovo dement do nových hraníc a s jeho lookom je neodolateľný. Neodolateľný, tak ako všetky ostatné postavy, ktoré veľa intelektu nenabrali a tvária sa i správajú ako banda pošukov. K tomu skvelý absurdný dej o bigfootom hovne a obskúrna pecka je na svete. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Názov Vtipný a zhulený dáva predstavu úplne iného žánru, toto je nevináá komedia pre deti s ľahko romantickým nádychom, a asi aj toľko treba čakať, Justin je skvelý a pomaly hovoriaci maník bez trička je tiež funky, ale naozaj film nemá takmer žiaden dej no dá sa spozerať do konca ak nečakáte nič seriozného... ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Ale jo, takové blbinky mě zaručeně pobaví a našlo se pár momentů, kdy jsem měl slušné záchvaty bránice, ale to jen a jedině díky Longovi a Kernovi (vtipnému a zhulenému), jakmile pánové nebyli na scéně, stálo to za starou bačkoru až na sranda bitku na závěr. Podobné filmy: Napoleon Dynamit, Pulp fiction :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Do natáčania v rezidenčnej štvrti Portlandu boli zapojení aj miestni obyvatelia, ktorí robili komparzistov. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Gavin (Jeremy Sumpter) přichází domů, venku svítí slunce. Po příchodu do kuchyně je však venku déšť. (Kriklan49)
  • Režisér chcel vo filme použiť pieseň "The Final Countdown" od skupiny Europe. Nestalo sa tak, pretože podľa jeho slov autori skladby požadovali príliš veľa peňazí. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama