Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudné léto v jednom nudném městě se rychle změní v šílenství, když parta puberťáků najde v lese stopy lesního muže, takzvaného sasquatche. Nikdo netuší, že stopy jsou dílem dvou místních blbů Zerka a Shirtse, kteří chtějí zbohatnout na prodeji zaručeně pravých sádrových odlitků obrovských tlap. Jen potřebují, aby se celá záležitost pořádně probírala v novinách a televizi, a pak se jim peníze pohrnou. Jaksi ale pozapomněli, že by někdo mohl přijít na to, že stopy jsou podvrh. Na cestě do města je uznávaný odborník, který má ověřit pravost všech nálezů (hoši totiž kromě stop nastražili i podomácku vyrobené lejno). To je ale taky pitomec k pohledání, a tak je docela možné, že Zerkovi a Shirtsovi jejich ujetý plán vyjde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Další z řady "Napoleon Dynamite-like" (Jon Heder tam má dokonce svůj krátký štěk) "Dork movies", od prvního pohledu vnízkorozpočtová, nenáročná komedie, dalo by se říct že ze života. Zajímavé charaktery, sem tam vtipné hlášky a jiná zábava. Tenhle film mě prostě nenudil a i když to nebyla žádná pecka, naplnil mé očekávání od filmů tohoto typu a zaslouží si určitě 4/5. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Ale jo, takové blbinky mě zaručeně pobaví a našlo se pár momentů, kdy jsem měl slušné záchvaty bránice, ale to jen a jedině díky Longovi a Kernovi (vtipnému a zhulenému), jakmile pánové nebyli na scéně, stálo to za starou bačkoru až na sranda bitku na závěr. Podobné filmy: Napoleon Dynamit, Pulp fiction :-) ()

Reklama

in flames 

všechny recenze uživatele

Názov Vtipný a zhulený dáva predstavu úplne iného žánru, toto je nevináá komedia pre deti s ľahko romantickým nádychom, a asi aj toľko treba čakať, Justin je skvelý a pomaly hovoriaci maník bez trička je tiež funky, ale naozaj film nemá takmer žiaden dej no dá sa spozerať do konca ak nečakáte nič seriozného... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

VTIPNÝ A ZHULENÝ??? Jednoznačný aspirant na nejdementnější překlad dekády! Hulil v tom filmu vůbec někdo? Ale k věci... Pro mě překvapivě vtipná a příjemná záležitost, rozdělená do sedmi kapitol (+ epilogu), které jsou vždy ohlášeny komiksovým políčkem, takže jsem byl na chvíli skálopevně přesvědčen, že to celé vzniklo podle nějaké kultovní undergroundové komiksové série. Přiznávám, že u některých scén bych se snad pochcal smíchy (v tomto směru kraluje postava Justina Longa - jižanský white trasher jak vyšitý), něco málo ale v této lehce absurdní komedii, která se vyloženě našla v prázdninové atmosféře 80. let amerického předměstí (včetně oblíbených "rekvizit" jako automatová herna nebo klasická VHS videopůjčovna) přeci jen chybí k tomu, abych jí dal plný počet. Chybí, nebo i přebývá (např. vše kolem postavy Carla Weatherse). Jako třešnička na dortu potěší cameo Jona Hedera v roli obsluhy laserové herny, který sám uspěl na poli absurdní komedie daleko nejlíp - svou nezapomenutelnou kreací v NAPOLEON DYNAMIT. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ono se to vůbec nezdá, ale film tak trochu klame názvem a ne moc povedeným plakátem, protože je naopak chytrý, promyšlený a zábavný. Opravdu se mi líbilo jak je děj pěkně poskládaný a jak do sebe postupně zapadá. Nejvíc se mi líbil Joey, jeho postava byla fajnová a ač by se to nezdálo, tak je jakoby skrytou hlavní postavou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér chcel vo filme použiť pieseň "The Final Countdown" od skupiny Europe. Nestalo sa tak, pretože podľa jeho slov autori skladby požadovali príliš veľa peňazí. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Gavin (Jeremy Sumpter) přichází domů, venku svítí slunce. Po příchodu do kuchyně je však venku déšť. (Kriklan49)
  • Do natáčania v rezidenčnej štvrti Portlandu boli zapojení aj miestni obyvatelia, ktorí robili komparzistov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama