Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film, který neurazí, ani moc nenudí a to díky skvělému hereckému nadání mé velmi oblíbené herečky Jodie Foster, která opět předvedla, jaká hvězda je. Je pravda, že v momentech, kdy nebyla v záběru a místo toho se děj odehrával na onom Zapomenutém ostrově, už to bylo horší. Naštěstí měla ve filmu opravdu velký prostor, koneckonců byla hlavní HRDINA ve filmu. 2, 65 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Náhodou velice dobrej dobrodružnej film, kterej dokáže bodovat hlavně svojí nenáročností, pohodovostí a zábavností a všechno to skloubí v celkem originálním příběhu a s výborným hereckým zastoupením v podobě Butlera, Breslin a hlavně Jodie Foster, která tady fakt exceluje a hlavně díky ní a Abigail Breslin (mimochodem z tý fakt něco bude), sem se bavil ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Nim's Island - Patrick Doyle ,2. Baby Turtles ,3. Galileo Helps Jack ,4. Volcano & Door ,5. Buccaneer Ship ,6. Become the Hero ,7. The Great Outdoors ,8. Airport, Whale ,9. Lizard Attack ,10. Volcano Erupts ,11. Helicopter Storm ,12. Woman Overboard ,13. Alex Nearly Drowns ,14. Alex Swims Away ,15. It's Empty ,16. Nim Sees Jack , ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Poloamatérske čudo, ktoré sa na nič nehrá, nič nepredstiera, ani svoju tuposť, ani svoju trápnosť (všetky tie malé počítačové zvieratká a najmä PC pavúci !!!). A i tak (možno práve preto), keď si na príbeh Nim spomeniem, usmievam sa. Jodie Foster v najprekvapujúcejšej role svojej filmografie (k mojej úľave a radosti), ako vždy šušlajúci Gerard Bu (trefne v obsahu premenovaný na GEPARD) a Abigail s prvými náznakmi Lásky Nebeskej. Titulky na záver - moje vlastné: scenár (comment - to muselo ale dať zabrať vymyslieť podobnú podivuhodnosť), réžia (comment - neuveriteľné, dvaja režiséri). Che. Dve hviezdičky sú málo, tri až až, ale keď ja som chorobný optimista a dobrodružný zaokrúhovateľ smerom nahor. Che ešte raz:-))) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster vyhublá na kost, čelí strachu z okolního světa, ale nakonec přemůže svůj panickou hrůzu a rozhodne se na jeden zapomenutý ostrov v jížním Pacifiku přijet. Příběh začíná jako pohádka nicméně s romantickým nádechem. O zábavu se snaží starat vycházející hvězdička Abigail Breslin se svými zvířecími kamarády. Gerard Butler v pro něj dost netypické roli. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)
  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)

Reklama

Reklama