Reklama

Reklama

Michael Caine hraje Harryho Palmera, bývalého armádního desátníka, který raději nedobrovolně slouží jako agent Jejího Veličenstva, než aby si odseděl roky za mřížemi. Palmer je vyslán do Berlína, kde má zajistit útěk ruského generála, který je odhodlán přidat se na jejich stranu. Poté, co neochotně přijme úkol, zařídí jeho plán útěku jako falešný pohřeb...Bohužel z Ruska je nakonec převezeno špatné tělo. Caine si zachová chladnou hlavu a proplétá se Berlínem v náručích krásných žen. (Magic Box)

(více)

Recenze (50)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie o agentovi Palmerovi už vykazuje viac podobné znaky s bondovkami. Príbeh sa točí v inej krajine, ešte k tomu komunistickej, takže to má svojskú atmosféru. Dé-dé-er bola vtedy v kurze. Suchý britský humor preskupuje celý film a po vzore prvého filmu v ňom chýba akékoľvek napätie. Ale na nudu sa sťažovať nemožno. Scéna, kde prevádzajú rakvu cez most je fanúšikom seriálu MacGyver veľmi dobre známa. Takmer kompletne bola vystrihnutá z tohoto filmu. V MacGyverovi končila tak, že rakvu vyhodili do rieky a Mac odfrčal na drevenom vodnom skútri, ktorý tvoril trup onej rakvy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi svižne nakrútená a zábavná špionážna báchorka z netradičného okolia východného a západného Berlína, kedy sa dosť scén odohráva práve v okolí múru. A bude sa pri ňom aj párkrát strielať. Pohreb kombinuje čistú zábavu so serióznymi témami a Hamiltonovi táto hra vychádza. Sem tam sa vynoria aj prekvapivé zvraty a otočia dej iným smerom. Caine tým prechádza s totálnym nadhľadom a možno aj preto mám z filmu taký pozitívny dojem. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Jedna rakev stačit nebude. Připravte si kondolence, smuteční stuhy a věnce. Kdo jde proti zdi - těch dezertérů, obětí. Postav jako na orloji, a pak se v nich vyznejte jako v hokeji. Objeví se, zmizí, za nimi zavlají jen černé kabáty. Čára rozděluje hráče, na falešné podezřelé, pravé podvodníky. On z pozice vyšetřujícího agenta - intelektuála vystrojuje ceremoniál stínů, je pánem situace se zpětnými zrcátky, a když je odkrytá brána, suchým humorem dohrává slovní smeče. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Hamilton /Devil´s Disciple, Goldfinger/ natocil len nudny spionazny film, ktory nema poriadne tempo a pribeh divaka vobec nestrhne. Esteze velikan strieborneho platna Michael Caine natocil roku 1969 kultovy Italian Job. Funeral in berlin je len nudny spionazny film, nic viac : z ucty 60 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Paul Hubschmid a Eva Renzi sice ve filmu hrají nepřátele na život a na smrt, ve skutečnosti se však rok po natáčení vzali. (pawleta)
  • Eva Renzi byla předabována herečkou Nikki Van der Zyl. (pawleta)
  • Ruští vojáci na východní straně Berlínské zdi často přerušovali natáčení zrcátky, kterými oslňovali kamery. Scéna, kde Harry Palmer poprvé překračuje Checkpoint Charlie, byla kvůli tomu natáčena z velké dálky. (pawleta)

Reklama

Reklama