Reklama

Reklama

Michael Caine hraje Harryho Palmera, bývalého armádního desátníka, který raději nedobrovolně slouží jako agent Jejího Veličenstva, než aby si odseděl roky za mřížemi. Palmer je vyslán do Berlína, kde má zajistit útěk ruského generála, který je odhodlán přidat se na jejich stranu. Poté, co neochotně přijme úkol, zařídí jeho plán útěku jako falešný pohřeb...Bohužel z Ruska je nakonec převezeno špatné tělo. Caine si zachová chladnou hlavu a proplétá se Berlínem v náručích krásných žen. (Magic Box)

(více)

Recenze (50)

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem hlavne jednoduchý, politicko-špionážny príbeh s priamym ťahom na bránku, takže nebol problém orientovať sa v tej špionážnej motanici a menách. Obyčajne mávam s filmami s podobným námetom problém, tu som ho nemal. Zároveň však musím konštatovať, že ma náplň dejovej linky nejak zvlášť neoslnila, prišla mi dosť nezaujímavá. Ale M. Caine sa snažil a hlavne tam hrala krásna Eva Renzi, takže aspoň bolo na čo pozerať. 60/100 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi chytré krimi drama těžící z rozdělení Německa, Berlína a ze studené války. V určitou chvíli jsem se již v mnoha zvratech a záměnách ztrácel, ale nakonec to jak scénárista tak režisér zvládli tak, že pointa vyznívá skutečně mile a překvapivě. Mladý Michael Caine byl už tenkrát skvělý herec a navíc štramák. ()

Reklama

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Agenta Palmera mám mnohem radši než jeho nafrněného a snobského kolegu Bonda. POHŘEB V BERLÍNĚ je asi nejlepším ze série, o řád zábavnější než první Palmer (PŘÍPAD IPCRESS), je zde větší porce typicky britského humoru a příběh také mnohem lépe odsejpá. Jsou to dále pak perfektně vykreslené a ztvárněné postavy, např. ruského plukovníka Stoka, německého mafiána Kreutzmana, nebo rozčilujícího se komisaře Reinhardta, rafinovaná akce a úžasná atmosféra Berlína šedesátých let co dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších agenťáren své doby. "A teď pojď zpátky do postele miláčku, protože v kuchyni za moc nestojíš". ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď sa rozhodnem pozerať nejaký špionážny film, tak sa lepšie pobavím na Pohrebe v Berlíne, než na hociktorej bondovke. Skvelý Michael Caine, množstvo hlášok, atmosféra šesťdesiatych rokov v rozdelenom Berlíne. Potiaľ dobre. Problémom bol scenár, v ktorom je zrejmá snaha vytiahnuť z knižnej predlohy do filmu čo najviac. V poslednej štvrtine filmu sa to už začalo podobať na nejakú odnož vedomostnej súťaže, v ktorej ide o to, ktorý divák si zapamätá najviac z komplikovaných interakcií medzi jednotlivými postavami. Pokiaľ film neberiem príliš vážne, tak na pobavenie pamätníkov je veľmi vhodný. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Do role Samanthy Steel byla původně obsazena Anjanette Comer, která dokonce figurovala na propagačních materiálech. Z důvodu nemoci ji však nakonec nahradila Eva Renzi. (pawleta)
  • Paul Hubschmid a Eva Renzi sice ve filmu hrají nepřátele na život a na smrt, ve skutečnosti se však rok po natáčení vzali. (pawleta)
  • Ruští vojáci na východní straně Berlínské zdi často přerušovali natáčení zrcátky, kterými oslňovali kamery. Scéna, kde Harry Palmer poprvé překračuje Checkpoint Charlie, byla kvůli tomu natáčena z velké dálky. (pawleta)

Reklama

Reklama