Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle předlohy Petera Benchleye, který je podepsán také pod Čelisti, vznikl v roce 1980 strhující thriller s prvky hororu. Hlavním hrdinou příběhu je americký novinář Blair Maynard (Michael Caine – Tichý Američan, Pravidla moštárny, Hana a její sestry). Ve svém dosavadním životě nic závratného neprožil a po rozvodu žije jen svou prací. Možná právě proto začne pátrat po příčinách tajuplné záhady. Poblíž amerického pobřeží se začíná ztrácet jedna loď za druhou. Maynard vycítí sólokapra a společně se synem odjíždí do záhadné oblasti. Společně se ocitají v prazvláštní komunitě lidí, která si nastavila vlastní pravidla života. Života a smrti. (Řitka video)

(více)

Recenze (43)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $15,716,828Tržby Celosvetovo $-║ No ako rozpočet to malo dosť slušný, aj zo začiatku sa to celkom desivo tvárilo, ale pribúdajucími minútami sa z toho stávala len čoraz viac otravná, nezmyselná a zbytočná fraška, úrovňou príbehu sa topiaca v béčkových vodách, sklamalo. /25%/ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Film jsem kdysi viděl po revoluci na stanici OK3, ale moc jsem si z něho nepamatoval. Ani teď mě nějak zvlášť nenadchnul, nejlepší je úvodní a závěrečná scéna, co se odehrává mezi, je spíš pošahaná pohádka. Ale snímek má občas napjatou atmosféru a dobrou hudbu Ennio Morriconeho. Jinak se jedná o průměrnej film. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

To je ta správná Amerika. Otec a syn si vyrazí na Floridu a cestou otec koupí synovi, jen tak, zbraň. Synovi je asi dvanáct let. Celá dějová posloupnost příběhu je divná a nepřirozená. Scénář - Peter Benchley. CITÁT - Mám u vás dvacku za přistání........ Stačilo mě vidět ty nesmyslné události z letadlem a pak v lodi a docela mě to přestalo bavit. Jedna náhoda za druhou jak v nějaké dětské povídačce. CITÁT - Podle Zákona nesmíte pověsit šlechtice a bez očí neuvidí Boha......... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší z veľkých komerčných prepadákov z prelomu 70. a 80. rokov, teda doby kedy sa rozpočtami rozhodne nešetrilo a množstvo z tak predražených produkcií skončilo fiaskom. Mnohé zaslúžene. Podobne je na tom aj OSTROV, ktorý v úvode dokonalo navnadí, aby potom neskôr dokonalo nedostal očakávaniam. Možno je knižná predloha napínavým čítaním, ale tento filmový prepis sa strhujúcim nazvať nedá a tá gore expozícia na začiatku bola iba, ako sa hovorí búda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle zvláštní film mi poskytl do života mnoho zajímavých poznatků (komentář obsahuje broilery:-)): 1) Revolver je skvělý dárek pro 12-letého fracka, zvláště když potom můžeme mentorovat o nebezpečnosti a tvářit se, že nákup zbraně i s náboji byl čistě klukovým rozhodnutím a náš tichý souhlas a poskytnuté finance jsou nepodstatné. 2) Uvidíme-li v oceánu plavat roztomilou holčičku, je maximálně vhodné ponechat péči o její život na barakudách. 3) Když už budeme tak hloupí a budeme si hrát na Myče Bjukenena, nemůžeme se divit, když skončíme na neznámém ostrově, kde to má pod palcem kult cvakloňů vzývající svatou trojici: otce debila, syna imbecila a ducha idiota. 4) Po fik-fik se zdejšími mentálkami můžeme konečně osmdesátkově nekompromisně zapracovat na osvobození svého zblblého militantního synka i své maličkosti. Vážně divný mix dobrodružství, thrilleru a survival horroru, se slušným obsazením (tedy zvláště Michael Caine) a dobrou hudbou. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na Zlatou Malinu 1980 za Nejhorší režii a Micheal Caine byl nominován na Nejhoršího herce roku. (Terva)

Reklama

Reklama