Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém: sakra, je to fantasy! Druhotný problém: nudná fantasy. Keď si spomeniem, ako v jednom jedinom diele dokázal SOUTH PARK omnoho lepšie sparodovať PÁNA PRSTEŇOV, je to o to slabšie. Navyše som nedávno videl diel Futuramy, kde v jednom jedinom diele využili Minority Report, Trona i Avatara, a bolo to skvelé. Toto je zbytočne naťahované, doslovné a málo vtipné... A ani stopa po Enderovej hre... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Benderova hra působí jako slepenec tří dílů seriálu, které jsou uměle napojeny, aby předvedli všechnu fantazii a ochotu autorů okopírovat cokoliv (Pán prstenů, Narnie i další ...). Celkově to opět vypadá jako natahovaný seriálový díl, který nemá dostatek opravdu kvalitních vtipů a i postavy hodně ztrácejí. Naštěstí právě stylizace v poslední "části" filmu v prostředí fantasy hodně film zachraňuje alespoň průměrné hodnocení... Chvílemi mi přišlo, že autoři trochu nevědí, co vymyslet a tam komplikují již jednou řečené a vzniklo by tak i pár otázek, kdyby samozřejmě Futuramu někdo bral doslovně... ()

Reklama

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

První půlka třetího futuramovského filmu není vůbec špatná, ale ta druhá dějová linka, parodující Pána prstenů, mi tam prostě nesedí. Možná tvůrci měli natočit místo celovečerního filmu 3 kvlaitnější epizody, protože tohle je na takový kult, jakým Futurama bezpochyp je, celkem málo. Zatím nejslabší futuramovský celovečerák. Obrovské zklámání a nuda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako stará Futurama! Ovšem pouze úvodní dvě až tři minuty. Poté ne moc dobré, ale stále dostatečně vtipné a chytře si se slovy hrající. Jenomže "lotrovská" pasáž to celé posílá do hrobu hned vedle Tolkiena, takže se v hrobě otáčí nejenom on (což by mi bylo i jedno), ale především samotná Futurama. Místo tradičního inteligentního situačního humoru se tu nepochopitelně sází na "parodii" à la Disaster Movie. Kratičký trapný a provařený gag roztažený na třetinu filmu. To se na mě nikdo nesmí zlobit, ale tomu se smát fakticky nehodlám. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu sa dosť podobá na klasickú seriálovú Futuramu (príbeh, humor- už nie len okopírované seriálové gagy ako v 2. filme), no je len priemerná a prekáža jej dĺžka (keby sa celý dej vprace do 22 minút, bolo by to svižnejšie a zábavnejšie). Potom sa mi zdalo, akoby tvorcovia nevedeli, ako to dotiahnu do hodiny a pol a tak do deja vsunuli nezmyselnú časť, v ktorej parodujú LOTR-a. Tu sa takisto nájde pár gagov, no celkovo ide o veľmi lacnú paródiu (ktorá je navyše až príliš šialená- profesor sa oblizuje s Amy, Hermes má prsia, príšery od výmyslu sveta tiež začnú liezť na nervy), nehovoriac ešte o tom, že sa kvôli nej stráca podstata celého základného príbehu. Postupne prichádzam k názoru, že namiesto filmov mohli tvorcovia vyrábať samostatné časti a po troch, či štyroch ich predávať na DVD, pretože zatiaľ sa seriálovej kvalite priblížil len prvý film. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)
  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)

Reklama

Reklama