Reklama

Reklama

My Generation: Jsou to pořád Who?

  • Česko Úžasná cesta: příběh The Who (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Vyčerpávající portrét jedné z nejznámnějších rockových skupin, plný záběrů z živých vystoupeních a obsáhlého komentáře Peta Townshenda a Rogera Daltreye. Vyhublý kytarista s chutí ničit. Zpěvák, který rád žongloval s mikrofonem a rád se pral. Mrzutý, zatrpklý baskytarista. Zhmotnělý chaos na bicích - čtyři mladí kluci ze západního Londýna, kteří tak nějak splynuli v skupinu The Who. Obsažný portrét, plný záběrů z živých vystoupení a vyčerpávajícího komentáře Rogera Daltreye a Peta Townshenda, popisuje jednu z nejvýznamnějších a nejhlučnějších rockových kapel - od dětství prožitého ve světě po druhé světové válce, přes náladotvorné hity a rockové opery, epické excesy a soukromé bitvy, po smrt Keitha Moona a Johna Entwistla a nedávný návrat Daltreyho a Townshenda. Tito bývalí soupeři a upřímně loajální přátelé zdaleka nezemřeli před dosažením stáří, ale naopak zestárli s u jejich generace neobvyklou grácií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

The amazing documentary about the amazing history of the amazing rock'n'roll band THE WHO. Dvě hodiny jsem seděl s vodní dýmkou a sledoval úžasnou cestu mojí oblíbené legendy The Who a celé ty dvě hodiny jsem měl husí kůži (částečně proto, že je podzim a já měl celou tu dobu otevřený okno, abych v tom oblaku dýmu neomdlel, jak se mi párkrát stalo, ale hlavně díky neuvěřitelné síle tohoto dokumentu a neuvěřitelné síle hudby, kterou tahle legendární kapelu světu dala). Chtěl jsem toho tolik napsat a teď nevím co. Nejmrazivějšími okamžiky jsou samozřejmě úmrtí bicmana Keitha Moona a basáka Johna Entwistla a stejně tak 11 fanoušků při jednom koncertě v USA v 80. letech. Dokument nabízí zcela unikátní záběry z nejrůznějších koncertů, např. jak odtahují zfetovanýho Keitha z pódia a Pete se ptá davu, jestli někdo neumí hrát na bicí (jeden z fanoušků pak s nimi skutečně odehrál zbývající tři songy koncertu, což už v dokumentu není zmíněno). Jako dokument je to hodně poučné a na seznámení se s podstatnými okamžiky famózní kariéry této geniální kapely to určitě stačí, ale já osobně bych se vydžel na tuhle audiovizuální nádheru koukat klidně ještě další hodinu anebo radši dvě. No a čeho si na tomto dokumentu cením úplně nejvíc je jeho otevřenost. Přeživší muzikanti - Daltrey a Townshend mluví o sobě i o zesnulých členech zcela otevřeně v dobrém i zlém. Čili kromě obvyklé chvály, která je v případě těchto hudebních géniů zcela na místě, se dozvíme také hodně o jejich temných stránkách, konfliktech, rvačkách a všem, co vztahy v rockové kapele provází. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Vše co jste kdy chtěli vědět o The Who na dvou DVD. První popisuje cestu téhle legendární kapely od založení až po současnost. Druhé vypráví životní příběh každého z členů. Celkově je to hodně dobře udělané, skvěle sestříhané a natočené. Povinnost pro každého fanouška této skupiny, příjemné zpestření pro fanouška rocku a hudby vůbec. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Keď svoj hudobný interes vymedzím počtom 4188 skladieb, potom The Who sú v ňom zastúpení troma skladbami (Behind Blue Eyes, My Generation, Pictures of Lily). To vyjadruje môj záujem o túto skupinu v dobe jej aktívnej činnosti i teraz. Nemôžem sa teda stotožniť s obdivnými komentármi skalných fanúšikov a som rád, že nehodnotím dokumenty, aby som nekazil tie hviezdokopy. Pozrel som si celý dokument, niečo z neho ma aj zaujalo, uznávam, že predstavuje komplexné spracovanie histórie skupiny s množstvom autentických dobových materiálov. ()

JeanMarthan 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle byla vážně úžasná cesta! Skvělý hudební dokument o skvělé a jedinečné kapele! Možná bych doplnil komentář Javerta: Vše, co jste kdy chtěli vědět o The Who, ale báli jste se zeptat! Žádné téma nebylo tabu (počáteční vlivy, drogy, sláva,...) opravdu objektivní výpověď, skvěle sestřihaná a naprosto vyčerpávající! S kapelou prožíváme celou jejich existenci. Od jedné významné etapy se dostáváme pozvolna k další, přičemž komentářem a archivními snímky poznáváme aktuální dobu. Prostě rostete s nimi a máte možnost pochopit! Zároveň to ve mně vyvolalo touhu vzít kytaru a do strun se pořádně opřít! Výpověď a motivace! Nádhera ()

Reklama

Reklama