Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Pravá a nefalšovaná špína Londýna. Vylíčení příběhu o vraždícím holiči pro změnu ve stylu syrového minimalismu jen vítám a samotný Ray Winstone je zatím nejlepší Sweeney Todd, jakého jsem doposud měla možnost vidět - a ostatně, i zbytku obsazení patří pochvala. Speciální uznání zasluhuje celým filmem prostupující, neokázalá, a právě proto působivá melancholie. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla den po ST od Tima Burtona a musím uznat, že realismus Londýna, s nemocemi, špínou, bídou mi byl mnohem sympatičtější než burtnovský vyšperkovaný digitální Londýn s Deppem, který není příliš silný zpěvák, což je u muzikálu opravdu napováženou (alespoň pro mě). Dokonce zápletka byla zajímavější, postava soudce Turpina lidštější a masové bochánky vypadaly lákavěji... Filmu je téměř škoda pro televizi. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmm, velice povedený TV film, který svou brutalitou a gore nemá moc obdoby. Srovnáváním s například Deppovým Toddem se bráním, to nemá asi moc význam, protože obě zpracování jsou uchopené každé jinak. Tohle je typickej osmnáctkovej Londýn bez růžových brýlí, ve kterým jsou špína a nemoci na prvním místě. Charaktery hlavního hrdiny i paní Lovettové jsou nelajdácky napsané, takže v tomto smyslu se neostýchám tento zapadlý obraz nezapadlého příběhu doporučit. Za zmínku a jako lákadlo stojí také vedlejší role dnes už profláklého Toma Hardyho. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Burtonem se nedá. Oba filmy mají společnou snad jen pošmournou atmosféru starého Londýna, ale jinak je to nebe a dudy. Zásadní rozdíl je v tom, že Moor Todda i Lovettovou polidštil, takže i přesto, že se řežou krky, aby si Londýňané mohli nacpat břicha vynikajícími koláčky, může člověk cítit k tomuto zrůdnému páru sympatie. Lví podíl na tom mají i oba hlavní představitelé a především Ray Winstone, od kterého bych se oholit rozhodně nenechal. SPOILER Moc se mi líbil závěr, kdy jsem se na závěrečnou otázku vyšetřovatele "Proč?" nedočkal žádných tupých zdůvodnění, ale pouhého "protože jsem mohl." 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seznamte se, velevážený pan Sweeney Todd. Potkat ho můžete nejen na Broadwayi či ve (pře)stylizované podobě u páně Burtona, ale i v této adaptaci původního lidového příběhu z produkce BBC. Úspěch pana Todda stojí především na dvou aspektech. Atmosféře a hereckých výkonech. První je naprosto perfektní a to nejen díky znepokojivému hudebnímu podkresu. Druhé při pohledu na obsazení netřeba komentovat. Celek by nedržel pohromadě ani na jediný moment nebýt Raye Winstona v roli vašeho starého dobrého holiče. Možná chvíli bude trvat než přijdete na chuť jeho "psychotickým návalům", ovšem je to jen otázka času. Pak již stačí pouze se pohodlně usadit a plně se svěřit do jeho makabrózní péče. Nemusíte mít strach, dobře se o vás postará. Jeho klientela by mohla vyprávět. Kdyby tedy mohla. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)
  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)

Reklama

Reklama