Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla den po ST od Tima Burtona a musím uznat, že realismus Londýna, s nemocemi, špínou, bídou mi byl mnohem sympatičtější než burtnovský vyšperkovaný digitální Londýn s Deppem, který není příliš silný zpěvák, což je u muzikálu opravdu napováženou (alespoň pro mě). Dokonce zápletka byla zajímavější, postava soudce Turpina lidštější a masové bochánky vypadaly lákavěji... Filmu je téměř škoda pro televizi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Řekněte mi proč?" „Protože jsem mohl." Skvělý R. Winston hraje naprosto přirozeně - stačí jen pohled, přimhouřené oko, otevřená ústa. S úsměvem podřízne svého zákazníka, a že těch podříznutí je, až krev stříká na všechny strany. A pak je tu paní Lovettová. Místo otevřené lásky se stávají obchodními partnery. Ona mu posílá zákazníky, on ji zásobuje, aby její tajemné masové koláče byly nejlepšími v Londýně. Jenže přísloví o džbánu se nakonec stejně naplní... Herecky je film skvělý, mezi dalšími vyniká úlisný otec (David Bradley) či nekompromisní Fielding (David Warner). Kromě špíny a krve dojde i na sex. „Peklo neexistuje. Děláme si ho jen my tady na zemi..." „A co když se mýlíte?" „Pak jsme ztraceni." ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný studiový televizní film, jenž nemá ani Ň společné s Burtonovým uřvaným stejnojmenným tyjátrem. Ray Winstone minimalistickým způsobem předkládá divákům umírněnější (nikoliv čajíčkovou a slabou) verzi příběhu jednoho holiče s pocuchanou psychikou a se zálibou v podřezávání svých zákazníků. 70%. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor, miluji britské legendy a miluji britské filmy, které se skromně točí pro televizi a přitom jsou to bomby. Žádný komerční trhák, pro mě neznámá jména herců, žádná načančanost. A co tu tedy je? Svěžest, děj, herecké výkony, psychologie, uvěřitelnost. Miluji tohoto Sweeneyho Todda, stejně jako miluji Sweeneyho Todda Tima Burtona. Oba filmy jsou o téže věci, ale jsou tak jiné, jak si jen lze představit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý film zameraný na spracovanie príbehu vražedného holiča Sweeney Todda som videl, zrejme ako väčšina z vás, v roku 2007, keď prišiel do kín snímok, ktorý natočil môj obľúbený americký režisér Tim Burton. Ten to celé pojal vo forme muzikálu, ktorý nesie jeho charakteristický kreatívny filmársky rukopis. Do hlavných úloh obsadil svojho hereckého favorita Johnnyho Deppa a svoju vtedajšiu životnú partnerka Helenu Bonham Carter. Okrem toho, že to bolo filmársky výborne zvládnuté, vzbudilo to i môj záujem o túto tému. Takže som sa dostal aj ku snímku, ktorý bol natočený rok pred tým. Ide o anglický televízny film "Sweeney Todd", ktorý režíroval David Moore. Na rozdiel od mainstreamovej hudobne štylizovanej Burtonovej verzie sa jedná o hodne drsný, krvavý psycho horror. Bol som veľmi príjemne prekvapený. **** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)
  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)

Reklama

Reklama