Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HIGH-END TECH AND LOW-END PORN. YOU SURE IT'S A GUY? IF IT'S A WOMAN, SHE COULD BE MY SOUL MATE." -------------- Hľadal som nejakú susedskú stalkerčinu, samozrejme, že mi chytrý Google odporučil úplnú odvec. Niežeby mi pacol lahôdku na štýl Disturbie, nie, kdežeee, namiesto šmírovania susedky ďalekohľadom niekde na predmestí tu máme online snuff, ktorý sa ani neunúvali hodiť niekde do kúta internetu, ale rovno na .com doménu. To akože kde sme? :D Ale nehnevám sa. Nie je totiž nad krimi thriller, ktorý je vyslovene v každom jednom aspekte milimetrík nad priemerom a ako bonus má ešte ten božský, nádherný šedý kamerový filter, ktorý ide dokonalo ruka v ruke s daždivým počasím a jesennými stromami bez lístia. To je taká rutinérska záležitosť už, že nedokáže ani sklamať či nahnevať, buď nič alebo potešiť. A o tom, že je to státisíce míľ vzdialené od slávneho Schumacherovho 8MM sa nemusíme ani baviť. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Další hodně očekávaný film letošního jara nám neservíruje žádný nováček, ale ostřílený režisér Gregory Hoblit. Untraceable nedosahuje hodnot jako Frekvence nebo Okamžik zlomu, ale stále se drží díky stále sexy Diane Lane, která i bez erotických scen září :) Smrt on-line (už z názvu patrné), má vskutku zajímavou zápletku, herecká sestava nekazí dojem, spíš naopak, mladý Hanks je sympaťák a Billy Burke jako vždy dobrý a čistý průměr. Tohle všechno by stačilo k dobrému filmu, ale musím souhlasit, že scénář pohřbívá Hoblitovu novinku trošku níže, než by si zasloužil, plytkých frází je požehnaně a režisérské figle jsou často laciné, jen pro efekt a oslnění diváka. Do kina opravdu ne, ale doma hezky v křesle si tenhle drsný thriller vychutnáte! Silné tři hvězdičky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady průměrných thrillerů, který se snaží diváka zaujmout hrou na kočku a na myš. Tu kočku bohužel ani chcípnout neuvidíme, ale za to máme šanci shlédnout solidní smrt v nádrži s kyselinou. Tato scéna je asi nejlepší z celého filmu. Ty první dvě úmrtí jsou nic moc. Vlastně se můžeme jenom domnívat co se děje pod kůží obětí, ale navenek vidíme jen umělou krev. D. Lane zachraňuje svým umem alespoň průměrnou úroveň snímku, což jí dalo velkou fušku. Konec filmu se už změnil jen ve frašku a bylo vidět, že tvůrcům došla inspirace.SPOILER: Nic proti, ale borka vysící metr a půl od země se tam tři minuty houpe na provazu těsně nad drtičem, rozhoupaná se zachytí dřeva, vrah se jen dívá a směje se a..... dál se nebudu rozepisovat.KONEC SPOILERU. Prostě ten konec byl otřesný a připomínal spíše komedii. 5/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem ani nevěděl, že počítače mají svoje IP adresy, takže jestli je skutečně možný to, co ve filmu pomocí kompů provádějí (plus ty pro mě nepochopitelný hlášky computerovskou řečí), absolutně netuším. Děj snímku vychází z temných stránek lidské osobnosti, se kterými tedy počítá i ústřední killer a kterými celé on-lineové peklo končí, čímž máme vyřešenu i otázku vypovídající hodnoty filmu - ano, lidstvo je zvědavé, nenapravitelné, perverzní, úchylné, nepoučitelné. Jo, ale tohle všechno bohužel dávno víme. Samotný film pádí kupředu vcelku slušným tempem, nemůžu říct, že bych se nudil, i když snímek si mě rozhodně kolem prstu neomotal, spíše se mezi námi utvořil prostor vyplněný vakuem. Vybrané postavy jsou umisťovány do poměrně zdařilých a dosti drsných pastí (zejména druhá a třetí), avšak díky onomu vakuu jsem s nimi nemohl empatizovat. Závěr je víceméně odfláknutý. Líbily se mi záběry na město nebo jeho části s temnou hudbou na pozadí. Průměrný Hobit... ehm, Hoblit. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/49,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy agentka Marshová (Diane Lane) poslouchá v autě rádio, zobrazuje se frekvence jako 108,9 FM. FM rádio má však frekvenci pouze do 107,9. (Dr Lizal)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama