Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Těžiště mojeho kladného hodnocení spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je vrahův motiv a jeho postupné odhalování v průběhu filmu. Přišlo mi, že jako divákovi mi byl dán ideální prostor pro vlastní úvahy nad tím, jaká je motivace vraha, jednotlivé indicie byly dávkovány ve správném množství ve správný čas a postupem filmu jsem se utvrzoval ve svých potuchách a korigoval je tím správným směrem. Tím druhým pilířem, proč se mi film tak líbil, je ono zamyšlení se nad zvrácenými vlastnostmi lidstva, nad jeho sadistickými tužbami, ukájením se nebo bavením se utrpením druhých. Untracable má opravdu skvělý námět i provedení. Podtržený klasickou thrillerovou hudbou a chladným obrazem převýšil tenhle film moje očekávání. A je mi úplně jedno, co tam je a není originální - když už nic, tak "vražedná zbraň" v podobě počtu návštěvníků internetových stránek je originální dost. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná režie, průměrný film. Diane Lane tentokrát hlavní roli neuhrála a zbytek osazenstva nestojí za zmínku, nejlepší asi Joseph Gross. Film je předvídatelný, má spoustu špatných dialogů a aspoň mně se zdál jako slabší kopírka Saw. Naštěstí film nebyl příliš dlouhý, kdyby měl stopáž kolem dvou hodin, bylo by to daleko horší. Průměrný thriller, nič nového nenabídne, ale potěší dobře odvedená práce za kamerou. 5+/10* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller bez účasti známější tváře, což však vůbec není na škodu, člověk by pak měl tendenci ho hodnotit v závislosti na známých tvářích. Takhle může ocenit příběh samotný a o to přece jde ne? Hodně zajímavá zápletka o vztahu informačních technologií a lidstva jako takového. Příběh o jistém druhu pomsty, která je postupem odhalování příběhu i částečně pochopitelná. Po filmu se vám v hlavě bude vynořovat spousta myšlenek (samozřejmě nemusí, ale film k tomu trošku svádí) o síle médií, honících se za další a další senzací, aniž by se ohlíželi na dopady a následky, o síle anonymity internetu. Za naprosto geniální považuji udělat spoluviníky zločiny každého/každou, kdo se podívá na určitou internetovou stránku. Pozitiva: I přes místy televizní zpracování, to je docela dobře natočené. Dobrá zápletka. Negativa: Pokud nejste IT maniak, u čtvrtiny filmu vůbec nebudete vědět, o čem tam ti lidi vlastně mluví. Pár kiksů – SPOILER nechápu, jak člověk, který se živí odhalováním internetových zločinů a dennodenně je ve styku s veškerým zlem, co se na internetu nachází, si může hledat známosti přes internet. Je snad blbej? Ženská, který se někdo nabourá do elektroniky jejího auta a v podstatě to auto ovládá, se do něj vrátí a přehlédne člověka ukrytého na zadním sedadle? Notabene agentka FBI? SPOILER Přesto všechno v záplavě podobných thrillerů jde o nadprůměr. Není to totiž jen přehlídka IT technologií, má to myšlenku a poměrně silný příběh. To, před čím varoval Orwell, je totiž dneska běžnou záležitostí a nám to evidentně vůbec nevadí. Velký bratr nás sleduje a díky internetu to už není jen on. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voyeurství na síti, vzrušující smrt neznámé osoby a utrpení LIVE aneb kdo z nás je v nynějším globálně propojeném elektronickém světě bez viny, nechť hodí (do monitoru) kamenem. Ať se dívám, jak se dívám, nevidím nic letět.. Thriller předvídatelný jak výsledek hlasování ohledně omezení imunity zákonodárců odpočívajících v lavicích Poslanecké sněmovny naštěstí ukočíroval alespoň do stavu snesitelné průměrnosti dovedný řemeslník tohoto žánru Gregory Hoblit a snad i donutil diváka k zamyšlení nad otupělostí a cynismem společnosti nového tisíciletí, které se smrt dotkne, jen pokud zaúřaduje dostatečně blízko. Aniž bych chtěl podceňovat znalosti D.Lane v oblast výpočetní techniky, tak dle mého při čtení svých replik ve scénáři porozuměla nanejvýš 10 % textu. Hlavu vzhůru, Diane - já na tom nebyl o nic líp.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)

Reklama

Reklama