Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

kareen 

všechny recenze uživatele

To co mě na filmu Tima Nelsona lákalo nejvíce byl samozřejmě Edward Norton v dvojroli povahově i názorově zcela odlišných bratrů-dvojčat a jak jsem čekala, byl opravdu výborný. Snímek samotný je vlastně dost zvláštní, žánrově poněkud rozptýlený, chvíli je to filozofická komedie, pak si to odskočí do kriminálních vod, romance a dočkáme se i výbuchu násilí. A to bude nejspíš největší problém, zatímco jsem se místy slušně bavila, jindy to byl pouze průměr. Přitom film není vůbec hloupý, zaznělo tam pár zajímavých myšlenek a kdyby to nebyl takový dějový kočkopes asi bych byla nadšená. Takto mé hodnocení kolísá od lepší trojky k horší čtyřce. Ale vzhledem k tomu, že Nortona zbožňuju a originální ujetiny mi nevadí, přikláním se k té čtyřce. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

Reklama

st.jim 

všechny recenze uživatele

Napsat roli pro Edwarda není vůbec těžké, protože dokáže zahrát všechno. Že on táhne celý tento film, že se mu to daří, tak to je pravda. Příběh není až tak moc zajímavý a je spíš zvláštní. Možná to bylo i dobře, protože není moc předvídatelný. Ač nechápu, proč je na prvním místě komedie, když bych se spíše přikláněl více k dramatu. Nicméně, já se nenudil ani minutu a kdo má rád EN, tak jen vřele doporučuji. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, na ktoré sa pozriete len kvôli svojmu obľúbencovi či obľúbenkyni. Leavees of Gras (ktorý sa chvalabohu ešte nedočkal nejakého trápneho prekladu názvu) je takýmto filmom. Povedzme si to na rovinu, koľko z vás by sa to pozrelo ak by tam nehral Edward Norton? Ja asi nie a to huličské komédie môžem. No toto tu má jeden veľký problém. Leaves of Grass nie je žiadna huličská komédia, pretože to neviem prečo kombinovali s drámou a tak vznikol dosť nestráviteľný mix. Svojho času, keď sa o filme len písalo... som sa tešil, že Norton opäť ukáže čo v ňom je (nie, žeby neukázal) a pôjde o skvelú drámu, kde mu jeho švihnutý brácho robí problémy. Žiaľ, potom prišiel trailer a hľa bude z toho komédia. Nakoniec to dopadlo tak nijak a sľubný námet vyfrčal do vzduchu. Čo na tom, že Norton sa snažil a hral tak ako sa patrí, keď mu scenár a nudná réžia podkopávala nohy počas celej stopáže. Na moje počudovanie film ubehol celkom rýchlo a nebolo chvíle kedy by som sa pozrel na hodiny. Ale i tak, Edward by si mal konečne začať vybrať poriadne role (a nie niečo takéto dokonca podporovať účasťou na produkcii), pretože môže skončiť ako Nicolas Cage! A to sa stať nemôže!! To nie!!! 55% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle sem nečekal - myslel jsem, že to bude nějaká blbá komedia s prvky intelektuálna a on se z toho vyvrbil docela solidní kus, kterej mi dost připomínal, jak kdyby to natočili bratři Coeni. Než se tam ukáže Billyho dvojče Brady, tak zatim nic moc, ale pak se začne čeřit hladina a chytlo mě to. Postavičky Bolger (Tim Blake Nelson) nebo ten zubař (Josh Pais) byly uplně dokonaly a dostali mě, kdykoliv něco řekli nebo udělali. Ale kdo mě uplně dostal do kolen, tak Richard Dreyfuss, jehož hajzl Pug neměl chybu a děj se pak tak nečekaně stočil, že to bylo fakt překapivý. Oni celkově všichni ti pěstitelé travky byli nějakym zpusobem ujeti. Takže z mé strany (jak z velké, tak z malé) spokojenost. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama