Reklama

Reklama

Turnaj zabijáků

  • Velká Británie The Tournament (více)
Trailer

Jednou za sedm let se v náhodně vybraném městě koná „Turnaj zabijáků“: souboj na život a na smrt mezi třiceti špičkovými nájemnými vrahy z různých koutů světa. Poslední, kdo přežije, získá 10 miliónů dolarů. Titul jedničky ve svém oboru navíc otvírá cestu k prestižním zakázkám. Nepřetržitý přenos z jejich klání sleduje skrytou kamerou skupinka miliardářů, kteří si vsadili na vítěze. V drsném akčním thrilleru předvádí světová zabijácká elita to nejlepší ze všech možných disciplín. Turnaj zabijáků je nejen příběhem lásky, zrady a pomsty favoritů krvavého zápasu o přežití, ale také vykoupení. To když si konečně uvědomí, jakou má život cenu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Děsně tupý, ale zároveň děsně zábavný béčko. Příběh je sice úplně na palici a mozek je nutno při sledování odložit někam do skříně. To mi ale při sledování podobných filmů vůbec nevadí. Akce je většinou hodně slušně natočená a je jí zde požehnaně( akce ve strip baru vládne), celý je to symapticky brutální a vlastně jsem se celou dobu příjemně bavil. Teda když se zrovna nedostal ke slovu Robert Carlyle, asi hlavní slabina filmu. Já ho mám jako herce jinak docela rád, ale tady je fakt hroznej. I když ona je otázka, co se dalo taky se zbytečnou postavou kněze, který furt brečí a skuhrá dělat. Zbytek obsazení je ale hodně příjemnej. Kelly Hu je zase jednou sympatická, Scott Adkins zase předvede pár svých neuvěřitelných otoček ( i když je tady bohužel jenom na chvilku) a neustále nasranej Ving Rhames taky potěší srdce akčního fandy. Nejvíc ale překvapil Sebastian Foucan z Casina Royale, kterej opět zběsile skáče ale hlavně neodolatelně šílenej Ian Somerhalder, kterej zastřelí všechno co se hne a ještě tomu sebere prsty. Kdo by to do Boona z Lostu řekl. Jestli chcete pro jednou béčkovej akční výplach, tak by se vám tohle mohlo zkrátka líbit. Hlavně ale nepřemýšlet. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl rozhodně Sebastien Foucan. Je tak vytrénovanej, že ho nejde ani přejet autem :) Ving Rhames bude cool pořád a Kelly Hu vypadá na svůj věk výborně. V tom filmu je spousta dobrejch nápadů a krve, takže se nejde moc nudit a naopak jde tolerovat pokusy o překvapivé zvraty a vůbec veškeré dění, které má tu drzost vydávat se za děj. Jo a mladej pičento ze Ztracenejch tady byl s brokovkou dobrej, ale selhal, když zabil psa. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní Béčková akční adrenalinová jízda!! Tohle mě fakt dostalo a překvapilo, rozhodně jsem něco takovýho nečekal!! Výborný postavy zabijáků, ty se fakt povedly a táhly celej film. Perfektní zápletka s Carlylem, špičkový Rhames a jeho nástupy na scénu. Geniální atmosféra, rychlost, dynamika filmu, hudba ... Od začítku do konce se pořád něco děje. Střih i kamera je ok, nemám větší vítky. A nakonec brutalita, to jsem fakt nechápal!! Jako osobně jsem příznivce typicky exploitačních brutalit, takže mne to nijak "nepobuřovalo", ale rozhodně jsem nečekal, že tam budou lítat ruce, nohy, sekat se prsty a vybuchovat těla, stříkat hekťáky krve a lítat vnitřnosti!! Masakr!!! Osobně jsem se výborně bavil a film mne velmi mile překvapil. Rozhodně lepší než nedávný debilní Zabij nebo budeš zabit (2007) a jeden z nejlepších filmů tohoto druhu (kamery sledují, jak se mezi sebou řeže banda vrahounů ...). Výborná záležitost, ale děti k ní fakt nepouštějte! ... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nič by mi nevadilo natoľko ako hlavná myšlienka... akčných scén pomerne dostatok, ale plačúci kňaz? wtf! Z pomerne veľkého potenciálu zišlo len rádobe "C-ečko", ktoré vyplní miesto "na polici v hrnci, tam vaľačo mŕnči, také oči málo, skoro ma zožralo..." relatívne vystihujúca blbina ten Tournament... 3/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so skvelým obsadením. Má výborný príbeh o tridsiatich najlepších nájomných zabijakoch sveta, ktorí sa zúčastnia turnaja, kde posledný preživší vyhráva desať miliónov dolárov, pričom na celú akciu majú len jeden deň. Lenže turnaja sa nedobrovoľne zúčastní aj obyčajný farár a tak sa ho čínska vražedkyňa rozhodne chrániť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ako to už býva, tento už viackrát použitý príbeh prakticky neponúkne nič nové, ale hlavné je, že sa tu stále niečo deje, keďže kvôli typu príbehu tu stále niekto po niekom ide a tak sú medzi akciami len minimálne prestávky, ktoré sú tiež vyplnené celkom slušne. Veľkou výhodou je v rámci zabijakov skvelé herecké obsadenie, Kelly Hu konečne v hlavnej úlohe nejakého akčného filmu, výborný Ving Rhames, poteší Sebastien Foucan so svojim atletickým štýlom, zaujímavý Ian Somerhalder, len škoda minimálneho využitia Scotta Adkinsa a tiež postava farára síce nie je zlá, ale sem sa predsa len až tak moc nehodí. Akcie je tu plno a je celkom vydarená. Je slušne rozmanitá, hlavne kvôli typom zabijakov, z ktorých sa niektorí špecializujú na bojové umenia, parkour alebo strelné zbrane rôznych kalibrov a tak sa tu nájdu rôzne súboje jeden na jedného, väčšie alebo menšie prestrelky a aj vydarené scény s dopravnými prostriedkami. A veľkým plusom je aj dosť slušná drsnosť, je tu plno krvi a nechýbajú ani odstrelené častí tiel, obzvlášť hlavy a niekoľko úplných deštrukcií celých tiel kvôli miniatúrnym výbušninám. A nie sú to žiadne digitálne efekty, ale pravá ručná práca. Len škoda občas trochu horšieho strihu, ale nie je to nič vážne. Najviac sa mi páči celá časť v kostole so súbojom Kelly Hu a Scotta Adkinsa, prestrelka v bare, v ktorom sa stretne deväť zabijakov alebo naháňačka s policajným autom. A mimo akcie ma asi najviac zaujala originálna spoveď na susediacich WC. Réžia a technická stránka sú v rámci rozpočtu až prekvapivo dobré, film vyzerá výrazne drahšie ako v skutočnosti je. Síce pár prvkov sa tu ešte určite dalo vylepšiť, hlavne Scott Adkins mal mať určite väčšiu úlohu, ale inak je to príjemný akčný film s množstvom drsnej akcie, kde sa nudiť nedá. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Náklaďní vůz, který Joshua Harlow (Ving Rhames) ukradne před strip klubem, je česká „Liazka“. Ve scéně, kdy jde Lai Lai (ZhenKelly Hu) do hotelu, pak cestu přejede Škoda Fabia. (Schlumpf)
  • Ian Somerhalder a Kelly Hu, ktorí hrajú vo filme vrahov, si spolu zahrali upírov v seriáli Upírske denníky (od r. 2009). (misterz)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama