Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

imf 

všechny recenze uživatele

Tuctovka. Jerry Bruckheimer jako obvykle věděl, co má v jeho filmu být a dal to někomu, kdo chápe, jak to má jít za sebou. Hezká holka, hezký kluk, srazí se, ale nejdřív je jim to fuk. Ona pak dělá fňuky fňuk, nahodí zamilovaný look a dobré vtipy a slušné tempo nahradí nakupování a další mor, který muže buď uspává nebo vyhání do jakékoliv dostupné alternativní dimenze. Tady bohužel není kam utéct a postupem času mě štvalo skoro všechno. Vykrádačky z Ďábel nosí Pradu, animované figuríny od ILM, věčně rozjásaná Isla Fisher a dokonce i sympaticky trpící Hugh Dancy. Doufám, že dostal zaplaceno nebo mu Jerry slíbil nějakou větší roli. Žádný svobodný muž by takhle neměl trpět pro nic za nic. Myslete na to, až vás bude přítelkyně lákat do kina. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Okay, jako jeden z mála mužů zde přiznávám, že nakupování nepovažuji za horší zlo než pobíhat ve snu Freddyho Kruegera kolem Crystal Lake, dokonce se někdy zvráceně vyžívám ve vybírání pěkných bot či triček. Ale na to, aby mě komedie z tohoto prostředí pobavila, nestačí roztomilý kukuč Isly Fisher a figuríny pokušitelky. Raději si vyrazím do skate shopu. Právě teď. Moment, že by ten film přece jen na mě nějak zapůsobil? 5/10. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Strávila jsem dnes 4 hodiny běháním po nákupech a hledáním fešných letních kousků? Jsem schopná si vyzkoušet třeba 30 podprsenek a ani 1 si nevybrat? Ano, přiznávám svou vinu bez mučení. Proč? Protože začaly letní slevy přece! Co se hlavní hrdinky týče - je naivní, stále se šklebící a její vyhýbání se placení je trapné. Úspěch hned prvního článku značně nepravděpodobný a hlavní hrdina (sympaťák) by zasloužil lepší partnerku. Jenže to by pak nebyl americky romantický film, že? Tvůrci se jistě nesnažili o hlubokou duševní analýzu člověka, který trpí nutkavou potřebujou nakupovat a ničí všechny vztahy kolem sebe. Ale těch luxusních výloh a hadříků ukázaly sakra málo. Pár celkem ucházejících bitek při výprodejích se našlo, leč na můj zážitek z minulého týdne, když jsem nakupovala v Tescu Milky v akci a nějaký kravaťák s kufříkem v saku za tisíce mi je agresivně vytrhl z ruky, to zcela jistě nemá... Platinové kreditní karty nevlastním, nemám pocit, že by na mě figuríny mluvily, léčit se tedy nepotřebuji. Až to na měj přijde, všechny své zdroje zmrazím jako Rebecca...:) To byla snad jedicná vtipná scéna filmu. Za měsíc si na "the Girl with the Green Scarf" ani nevzpomenu...To už si budu totiž užívat červencových výprodejů!:D ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

"They said I was a valued customer. Now they send me hate mail." Jsou filmy, na které můžu prostě koukat pořád a zas a znova a nikdy se mi nezprotiví, jako je tenhle. Další romantická komedie, řeknete si. Ano, ale proč ne, když je to tak příjemný film? Výborná Isla Fisher, okouzlující Hugh Dancy, Kristin Scott Thomas se skvělým francouzským přízvukem, vtipy, které jsou povětšinou vtipné, romantika, která není přitažená za vlasy - já mám vše, co potřebuju, abych si tuhle romantickou komedii vychutnala. A navíc to člověka donutí zamyslet se nad tím, jestli vážně nekupuje příliš mnoho věcí, které vlastně nepotřebuje. A takhle nízké hodnocení si tenhle film opravdu nezaslouží. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rozsiahlej mediálnej masáži sa jedná len o ďalšiu romantickú kravinku, vďaka ktorej som ale pochopil, že shopaholizmus je normálna choroba. Ja takto napríklad rád nakupujem na nete motorky a autá, len u mňa táto vášeň neprerástla do takých rozmerov, že si musím zamraziť zlatú kreditku do kusu ľadu :) Isla Fisher je zlatučká ako vždy a nejaké záblesky humoru som tiež pobadal. Navyše som dnes zohnal vo výpredaji lacné triko tak mám dobrú náladu a hviezdami teda nešetrím. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama