Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Smok 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rozsiahlej mediálnej masáži sa jedná len o ďalšiu romantickú kravinku, vďaka ktorej som ale pochopil, že shopaholizmus je normálna choroba. Ja takto napríklad rád nakupujem na nete motorky a autá, len u mňa táto vášeň neprerástla do takých rozmerov, že si musím zamraziť zlatú kreditku do kusu ľadu :) Isla Fisher je zlatučká ako vždy a nejaké záblesky humoru som tiež pobadal. Navyše som dnes zohnal vo výpredaji lacné triko tak mám dobrú náladu a hviezdami teda nešetrím. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tento film sice pořád ještě spadá do průměrných komedií, avšak přecejen má aspoň mírně originální nápad. Napadlo vás vůbec někdy předtím, že takoví shopaholici skutečně existují? Nebo jaký je to pro ně pocit, když vejdou do obchodu? V dnešním světě má hodně lidí aspoň mírné sklony kupovat neužitečné věci...a o tom tento film vypráví, i když možná s trochu extrémnějším příkladem :) Já si ale i takového nápadu pro film docela cením. ~(3,0)~ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $44,277,350Tržby Celosvetovo $108,333,222Tržby za predaj DVD v USA $16,194,061 //počet predaných kusov 978,087║ Režisér P.J. Hogan hoci rutinérsky ale stráviteľne podáva šablónkový príbeh o slečinke prebíjajúcej sa k práci svojich snov. Tú hrá usmievavá a okúzľujúca Isla Fisher(zapasovali mi už vo filme Ako uloviť družičku), takže bez väčších problémov som si film užil a miestami aj pobavil. /60%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Devil´s name? Prada. Podobně jako filmy o drogách, snímek o závislosti na nakupování je pro mě tak trochu sci-fi realita, protože až na výjimky pokládám nákupní činnost (především v oblasti textilu) za trest úměrný veřejným pracím. Nicméně kdybych žila v New Yorku, metropoli světového shopoholismu, mluvily by na mě figuríny z výloh a jinou radost než přeplněný šatník od světových značek bych ve svém životě neměla, možná bych stejně jako hlavní hrdinka bojovala s ostatními zoufalými ženami o poslední kus ohavné blůzy zn. (Dosaďte jméno, jehož cena vám vyráží dech:) Velmi ráda bych psala o tom, jak mezi hadříky a spodničkami plavou kusy moudrých pravd o tom, že život na dluh je zkáza mikro i makroekonomiky, velmi ráda bych konstatovala, jak bystře ten film kritizuje zvěrstva konzumerismu, velmi ráda analyzovala, jak vypovídá o generaci "Nosím, tedy jsem. " Jenže nemohu. Tenhle pokus lavíruje mezi popelčím příběhem /ačkoli tahle nešťastnice má střevíčků plnou garsonku) a těmi nejpovrchnějšími dialogy Sex and the city. Chybí tomu sofistikovanost, nadhled a humor, od úplné zkázy to zachraňuje jen roztomilý kukuč Isly Fisher, sympatické gentlemanství krásného Hugha Dancyho, snesitelné řemeslné standardy a přijatelný soundtrack. Chlapce z toho vynechte- zelená šála by je po půlhodině uškrtila- a dívkám bych doporučila spíš zajít do sekáče: na My best friend´s wedding. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I o chorobné závislosti na nakupování se dá natočit celkem koukatelný film. Závislostí trpí představitelka hlavní role Isla Fisher se svůdným pohledem, ale nečekejte žádnou psychologickou sondu do duše ambiciozní dívky, ale příjemnou, romantickou komedii v produkci slovutného Jerryho Bruckheimera. Karty jsou rozdány jasně a mladá slečna neodolá žádnému výkladu nebo výprodeji s luxusním značkovým zbožím, ačkoliv není při penězích a v zádech má neúnavného exekutora. A když se neprobojuje do redakce modního časopisu, zkusí své štěstí jako fejetonistka ve finančnickém časopise, jemuž šéfuje muž jejich snů Hugh Dancy. Několik komediálních eskapád hlavní představitelky, následně provázených jejím nevinným pohledem a nejméně půl hodiny před koncem odhadnutelný konec. Naivní romantické filmy se budou asi točit neustále. Tenhle je jedním z nich. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)
  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)

Reklama

Reklama