Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Škoda že se zde nehraje i na půlky hvězdiček, jinak bych dal 3 hvězdičky a k tomu ještě tu půlčičku. Tento film je tak hloupý a plný ztřeštěných nápadů, že je vlastně perfektní a na komedii dostatečně vtipný. W. Ferrell je jako vždy perfektní, a role mrzutého vědce mu sluší více než třeba role benga. Ferrellův smysl se dost schoduje s tím mím takže to bylo docela jednoduché rozhodování, jestli si tento film pustím nebo ne. Na závěr film doporučiju všem, kteří se nudí, nechtějí v daném čase přemýšlet a nevědí co si pustit. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ak sa na to dívam Ferrell - ovými očami tak je to super pecka, bomba :) Ak sa na to pozriem mojím "kritickým" okom... no bola to totálna pi*ovina, ale veď nič iné som ani nečakal :) Nebudem klamať, páčilo sa mi to a ozaj som sa párkrát zasmial. Našiel som si tuna svoje :D 6/10 + Anna Friel oveľa "rajcovnejšie" ako v Bathory :). Ferrell je člen, teším sa na jeho ďalší počin. Dobrá rada na koniec, uvoľnite sa prosím... ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná bizarní rádoby sci-fi hovadina s hercem, který není z mých oblíbených. Musím však přiznat, že jsem se docela bavil a mockrát nasmál. Ano, je to slátanina, ale zábavná a snesitelná. Na nic si nehraje a dělá si legraci ze sebe sama. Když překousnete pár ultra trapných scén, je to vlastně fajn oddychová záležitost. Jen ta představa světa - dimenze - ve které je možné naprosto vše. Pro mne rozhodně milé překvapení, ačkoliv nemyslím, že by to byl film, který si pustíte každou neděli. 75% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení, kterému jsem vždy tak bezmezně věřil. Tenhle film je jasná čtyřhvězdička. Dovolím si vysvětlit. Jedna hvězda: Jsou tam skvělé triky. Neruší, nejsou kýčovité, jsou vtipné a uvěřitelné. Prostě dokonalé, viz rozlícený Tyranosaurus. Druhá hvězda: Duo Ferrell a McBride to prostě táhnou, kdo říká, že ne, nemá smysl pro humor. V každé jejich větě jde najít něco zábavného. Film navíc obsahuje minimálně čtyři top komické scény. Já vám nevím, ale například scéna s obřím komárem nebo co to bylo nebo jak se Ferrell polejvá dinosauří močí, jsou prostě vtipné. Třetí hvězda je za všechny ty nápady, za to zajímavě pojaté sci-fi. Za příběh odehrávající se v jiné realitě, kde je vlastně všechno možné i to, že primitivní opičáci mají za manželky dokonalé sexbomby. Čtvrtá hvězda je za všechno to ostatní, co se často hodnotívá. Napětí a dobrodružství, tempo a spád, nápady a inovace, herecké výkony, kamera, hudba apod. Za sebe mohu říct, že dlouho jsem se tak nepobavil jako u filmu Země ztracených. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bláznivé to bylo dostatečně. Škoda, že je to více trapné než vtipné. Will Ferrell byl sympaťák. Ta kožena vesta a dýmka mu přidávaly na serióznosti. Tvůrci se při natáčení museli skutečně hodně dobře bavit. Hlavně, že se někdo dobře bavil. Nějak jsem se nedokázala naladit na stejnou vlnu, na které jede tenhle film. Možná, že až budu mít něco málo upito, tak změním názor, ale takhle ne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)
  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama