Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na začátku filmu se seznamujeme s profesorem Lindenbrookem (James Mason), pracujícím na univerzitě v Edinburghu. Tomu se dostane do rukou neobvyklá hornina, pocházející z Islandu. V této hornině jsou vyryty značky, které používal vědec Arne Sacnussem. Ten se vydal na výpravu do středu Země a už se nevrátil. Profesor Lindenbrook se rozhodne vypravit v jeho stopách. Vezme s sebou i svoji dceru Jenny a jejího snoubence Aleca. Přidá se k nim i Carla Göteborgová, manželka zesnulého vědce Göteborga, který se pokusil Lindenbrookovi ukrást jeho výpravu. Byl však sám zabit hrabětem Sacnussemem, potomkem Arne Sacnussema ,jenž se rozhodl jít v jejich stopách a dobýt tak slávu a bohatství. Naše přátele rozhodně nečeká lehká cesta. Jestli se jim podaří úspěšně dokončit svoji výpravu a přežít všechna nebezpečí, to se dozvíte v tomto filmu, natočeném podle populárního románu Julese Verna. (Šimpy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

fefee 

všechny recenze uživatele

Taká romantická dobrodružná pohádka, dosť naivné a pôsobiace miestami smiešne. Ale malo to aj svetlé stránky ako zobrazenie vyhasnutej sopky a pod. V tej dobe to bol určite parádny zážitok vidieť. No hodinu sa rozhodovať že pôjdu na dobrodružnú cestu a potom druhú hodinu skoro len ísť a zostupovať dole bolo dosť nuda. (2,5*) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bohužel neznám knižní předlohu, ale jistě je skvělá jako většina Verneových knih. Nemohu tedy soudit, jak se filmová adaptace drží či nedrží románu, avšak jako film je Cesta do středu Země sympatická. Je samozřejmé, že se na snímku výrazně podepsal zub času, nejvíce v oblasti triků a prostředí, ovšem stále jde o příjemnou dobrodružnou sci-fi podívanou, ve které není nouze o sympatické herce, úsměvné scény, mírné napětí a romantiku. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Dobře zvolení představitelé a pěkné kulisy opravdu získaly filmu hodně bodů a po této stránce nemám absolutně žádné výtky, ale to klasický hodinový rozbíhání příběhu mi tentokrát moc nesedlo. Prostě se to nějak moc táhlo. A k tomu ještě onen fakt mé nelibosti příšer "vytvořených" z namaskovaných leguánů, ale možná jsem si to zkazil svým až moc velkým očekáváním. P.S. - Chci kachnu ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

James Mason je pro mě více méně zárukou kvality v každém případě a nezklamal mě ani v tomto snímku, který je navíc krásně fantasy, a to hlavně díky výborné předloze, ale i díky zpracování. Tohle jsou ty staré efekty, které prostě miluji, navíc práce s ještěrkami se povedla. Vypadají nádherně uvěřitelné jako obří ještěři. Naivní a přitom nádherné. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Kýč místo dobrodružství.¬         V místech, kde zdejší uživatel fragre obdivuje "nádherné staromódní dobrodružství" vidím já umělohmotný scénář tehdejšího USA filmového velkoprůmyslu; milý humor Verneův nahrazen přituplými nápady "hollywoodských" "mozků" zaměřených na ženy či drůbež (souvislost se pochopí po zhlédnutí); papírové kulisy jsou až příliš odfláklé i na dobu natočení (je to prostě dáno ne dobou, ale nepéčí — vždyť oni nám to diváci zbaští, známe své Američany, točte se, dollars!). Zpracováním necílí snímek ani na mládež, s ohledem na jisté náznaky mezi profesorem a vdovou.¬                 Jak nesnáším "artová" díla, snoby a jejich komedie, ještě více je mi protivný přístup k umění, jaký předvedla tato "Cesta do středu Země". Doporučuju jako krajní případ pro maminky, jejichž děti jsou zrovna zlobivé a ony je chtí zabaviti.¬                 Na závěr malá poznámka o kýči, kterým tato "Cesta" je. Nevadí mi, ba, mám rád kýče druhu obrázků s jelenem, zátiší s trpaslíkem atp.; ale udělati z Verneova románu kýč — to je totéž, jako byste Moně Lise od da Vinchiho přimalovali knír. Tfuj.¬                 Příhodná opoznámkování: uživ. Mikino00, xaver. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se ve Skotsku a v amerických státech Kalifornie a v Novém Mexiku v jeskynním systému Carlsbad Caverns. (Terva)

Reklama

Reklama