Reklama

Reklama

Cheot nun

  • Jižní Korea 첫눈 (více)

Obsahy(1)

Kim Min (Jun-gi Lee) se narodil v Soulu (J.Korea) a doposud tam i spokojeně žil. V létě roku 2004 však odešel na rok do Japonska, aby následoval svého otce, který je hrnčířem. Ačkoli neumí japonsky ani slovo, hned zpočátku svého příjezdu se při prohlídce Kjóta (město v Japonsku) seznámí z pohlednou Japonkou Nanae (Aoi Myiazaki), do které se okamžitě zamiluje. Netrvá to dlouho a Min se i přes výraznou jazykovou bariéru z Nanae intimně sblíží. Krásný a dokonalý vztah odolává všem překážkám, až ztroskotá na nechtěném ač nuceném odjezdu Nanae z města. Min je otřesen nečekaným odjezdem jeho milované a marně ji po celém městě hledá. Po chvíli pochopí, že v pátrání nemůže uspět a protože už nemá důvod nadále zůstávat v Japonsku, vrací se zpátky do Soulu. Proč Nanae bez rozloučení odjela pryč z města? Splete jim osud jejich cesty znovu dohromady? (Káronoš)

(více)

Recenze (53)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaké jsem jsem kdy viděla. Je básní o jednom z míst mých snů, o Kjótu, a kouzelnou směsicí japonské kultury a některých jejích nádherných osobitých detailů, japonské přírody a tradiční architektury, a do toho je přidán líbezný Lee Jun-gi a neméně líbezná Mijazaki Aoi, půvab, humor, láska a působivá atmosféra. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přímočará romantika, která si na nic nehraje. Lehounká, osvěžující jako letní deštík, neskutečně milá a jemně upředená, s mnoha kouzelnými momenty, humorem i dojímavými okamžiky, která si z korejské strany bere otevřený, přesto vkusný, atak na emoce a z té japonské křehkou jemnost, která dodává i těm zdánlivě nejbanálnějším okamžikům neobyčejné kouzlo. Svou zásluhu na tom, že jsem se po celou dobu spokojeně usmíval má bezpochyby i sympatická dvojice, v níž se Jun-gi Lee jako Kim Min postaral o humor a odlehčení, zatímco Aoi Miyazaki v roli Nanae o něhu a slzy. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ufon, protože jestli tohle má někdo za perfektní romantiku, tak nevím. Zápletka spočívá v tom, že se příslušníci obou národů snaží co nejvíc si zkomplikovat život v domnění, že tím budou šťastni. Nesmyslné chování, děsivě blbá konstrukce zápletky, nevěrohodné mezilidské vztahy, nefungující hlavní pár. Díkybohům kratší než korejský dvouhodinový standard, ale i tak strašlivě rozvleklé. Nic proti hezkým kulisám, ale takhle ne... :-( ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vážně krásný romantický kousek, který si po delší době pořádně pohrál s mým srdcem a neskutečně mne zaujal, pobavil i dojmul. Už jen poslech samotné hudby mi občas vhání slzy do očí, co dodat. Samotný snímek by ještě lehounké doladění snesl, nicméně díky křehoučké okouzlující Miyazaki Aoi dostal opravdu punc zvláštnosti, nevinnosti a romantiky. Humor je zde přimíchán tak akorát a mile, hudba parádní, skvěle se do snímku hodí a výborně podbarvuje jednotlivé scény, prostě luxus. Rovněž lokace kde se příběh odehrává jsou nádherné. Hlavní představitelku netřeba dále komentovat, na tuto roli si lze těžko představit ideálnější herečku – tato něžná milá a nevinně vypadající dívka vás srazí doslova do kolen :-) Doplňuji - po pouhých 4 dnech jsem nevydržel a shlédnul to opakovaně - na mém dosavadním žebříčku nejoblíbenějších filmů se vyšplhal na absolutní vrchol a do Aoi jsem se podruhé v životě zamiloval :-) Jednoduše překrásné, nejmilejší romantika jakou jsem kdy viděl! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takový netypický korejský melodrama, který si tentokrát nehraje na žádnou smutnou smrt, ale zkouší vyždímat z diváka emoce trochu jinak, ale jelikož to je hodně přitažený za vlasy, kdy je přespříliš vidět, jak moc bylo potřeba příběh nějak rozseknout, aby se z diváka dalo vytáhnout pár emocí, tak to nefunguje tak jak je zvykem, jedině až na úplným konci, kterej to docela zajímavě vysvětlí a celej příběh dokončí ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama