Reklama

Reklama

Ve stylu dramatu 9. rota natočili ruští tvůrci neméně akční válečný film, který v hodnocení po celém světě boduje dokonce ještě víc, než zmíněný snímek. Čtyřdílný seriál se soustředí na osudy roty nadporučíka Alexandra Doronina, která je v průběhu 90. let odvelena na Severní Kavkaz. Skupina, kterou tvoří také mladí nezkušení vojáci, dostane za úkol bránit Průsmyk smrti. Právě sem se stahuje největší ozbrojená síla čečenských bojovníků chystající proti rotě zdrcující úder. Krutá válka, ve které nechybí nejmodernější těžká technika a ve které přijde o život tisíce lidí, může naplno začít. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení se konalo v blízkosti lázeňského města Gelendzhik, v údolí řeky Janet v Aderbievke a v obci Praskoveevka. Po natáčení se lokace stala turistickou atrakcí. (Dragoni)
  • Dne 12. března 2000 prezident Putin podepsal ruské státní vyznamenání účastníkům bitvy. V roce 2001 pak Putin odletěl do Čečenska na návštěvu někdejšího bojiště. (Dragoni)
  • Při obraně Kóty 766 padlo 84 z 91 vojáků na ruské straně a více jak 500 bojovníků na čečenské straně. (Dragoni)
  • Hlavný predstavitelia filmu dostali medaile od ministra Národnej obrany Ruska. (andykovac)
  • Vo filme sú použité na podporu palebnej sily a pohyblivosti jednotiek pásové vozidlá pechoty BMD, ktoré boli pôvodne navrhnuté pre výsadkové vojská a v roku 1979 boli hlavnou zbraňou sovietskych vojsk pri vstupe do Afganistanu. (andykovac)

Reklama

Reklama