Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle loupež se skutečně podařila. Bez jakéhokoli respektu nastoupili do vojenské základny Camp Pendleton, ukradli tam přes čtyři miliony dolarů a nakonec se jim podařilo uniknout uneseným nákladním letadlem. A přesto nakonec přišly potíže - jeden člen komanda, Bert, se rozhodl podrazit všechny ostatní a vprostřed útěku vyskočil s padákem a především s celým lupem kdesi nad floridskými kukuřičnými poli. Že by ztrestání jednoho odpadlíka nemělo být pro takové profíky kdovíjakým problémem? Inu, nemělo, kdyby se ale Bert rozhodl vyskočit kdekoli jinde. Jenže tohle místo je jiné. Zvláštní. Nelidské. A ožívají tam běsy z těch nejhorších snů ztělesněné do postav vraždících polních strašáků, kteří neznají smilování. Proč? Jak? To všechno jsou otázky navíc, protože na téhle farmě v zemi nikoho nepřicházejí odpovědi. Zde se jen umírá. Syrový a vynikající atmosférou ve stylu Romerovy Noci oživlých mrtvol prosycený horor natočil v roce 1988 americký režisér kubánského původu William Wesley. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná strašáková žánrovka, ve které si parta odháněčů ptáků podá zločineckou jednotku složenou ze zkušených žoldáků. Je to osmdesátkové hororové béčko se vším všudy, takže jak herecké výkony, tak třeba gore odpovídají době, ale film se může pyčnit solidní atmosférou a stejně solidním tempem, což mi v kombinaci s trochou nostalgie způsobilo pozitivní náladu. 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko, které nadchne především klasickou osmdesátkovou atmosférou a na tu dobu i slušnou porcí brutality... Rozřezaná těla, sekaní hlav, rukou, ničeho se tenhle kus nebojí a neuhýbá cudně kamerou... Což je jen dobře... Strašáci jsou perfektní, určitě dokáží mnoho kusů i vyděsit, mě osobně trochu štvaly jejich nadpřirozené schopnosti, to si tvůrci mohli odpustit... Každopádně, horory se strašáky mám rád a tenhle patří mezi ty lepší... ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Rovnakým dielom atmosferický, strašidelný i krvavý film s jedným z mojich obľúbených námetov- scarecrows. dobre zahrané postavy, v napätí udržiavaná atmosféra, skvelé prostredie zdánlivo opustenej farmy v noci a naozaj parádne vyzerajúci strašiaci z ktorých naozaj ide strach. Páčilo sa mi i len ľahko načrtnuté vysvetlenie, ktoré necháva priestor i pre imagináciu diváka, a gore tu bolo pekne použité v rámci strašidelnosti, podporenej ešte skvelou hudbou. Ďalšia pecka zo zdánlivo bezodnej studnice 80´s horrorov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jistě ocení především milovníci horrorů 80.let. Kukuřice, vrány (pravda, vycpané, ale jsou tam!), strašáci a banda lumpů, co se ztratila. Pěkná kamera (kupodivu občasná ručka nevadila), příkladná hudba (Terry Plumeri) a slušivé efekty doprovázené temně červenými šplouchanci. Nejlepší je samozřejmě, kromě ušmiknutých rukou a rozpáraných hrudí (ty zkrvavené peníze bych vybírat nechtěl...), noční atmosféra. Líbila se mi i myšlenka, že se na onu farmu nedostali náhodou...vojenský experiment není vyřčen naplno, ale nabízí se. Očividná je inspirace filmy jako: Zombie 2, Mlha od Carpentera a Predator. Celkově bych dal 3*, ovšem jednu musím přihodit za pejska krmícího se vnitřnostmi...ňam! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že strašáci jsou nedílnou součástí amerického strašidelného folkloru. Minimálně skoro stejně, jako klauni. A tahle osmdesátková řezničina je taková... taková průměrná, no. Zápletka i samotní strašíci nejsou zrovna špatní (když mění hlasy, až z toho mrazí), nějakou tu krev i klasickou osmdesátkovou atmosféru to má, ale ten začátek je docela špatný. Jeden ze zlodějů hovořící vnitřním hlasem je docela do očí bijící postup, jako pěst na oko. Ale samotný závěr se docela povedl. 2,5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený už v roku 1984. Natáčanie trvalo 24 dní a prebiehalo neďaleko mesta Davie na Floride. Po dokončení bol film predaný produkčnej spoločnosti Manson International Pictures, avšak tá o 7 mesiacov zbankrotovala. Film sa tak vďaka producentovi Cami Winikoffovi dostal do distribúcie až o 4 roky neskôr a zarobil celkom 3 milióny dolárov, oproti pôvodnému rozpočtu 425 tisíc. (Jello Biafra)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasy Film v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama