Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

oje 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a silné drama, kterému nemohu snad nic vytknout. Jednoduchý příběh, ale ve skvělém podání ukazuje, jak lehce se může život zvrátit. Strhující režie nenechala můj tep klesnout ani na minutu a nechala mě protrpět si společně s Dorffem. Skrze hlavního hrdinu poznáme, jak funguje vězeňská politika se zvrácenými pravidly bez citu a co může z člověka udělat pobyt za mřížemi. Chtě nechtě tu spořádaný hrdina zabředává hloubš a hloubš do hrůz kriminálu. Realistické a působivé zpracování příběhu, doplněno o další zajímavé postavy a jejich trápení, dává ve výsledku skvělý zážitek. Autentickou alternativou o životě za mřížemi je vydařená Cela 211. Alternativa: Celda 211, Animal Factory, Prophète, R, Lockdown, In Hell, Lock Up. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná zajímavý námět a slušné herecké kreace od těch, od kterých se to čeká málokdy (že by herecké nadechnutí seagalovsky obtloustlého Vala Kilmera?), na tu druhou ale mnohokrát viděná story z vězeňského pekla s košatým happy-endem, kterak jeden nespravedlivě odsouzený do vězení s maximální ostrahou bojuje za návrat do svého slibně rozjetého života. Zákony věznice jsou okoukané, mnohdy až odtržené od reality. A náš hrdina se ani nerozkoukal a už se zamíchal do interních konfliktů jednotlivých gangů. Prostě mnoho povyku pro nic, i když svého diváka si to zajisté najde!! ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář používá ošemetné výrazy pospojované do místy hodně uši-rvoucích vět, ale v tomto případě mi několik klišé nevadí. Důležitá je atmosféra. Nikdy jsem ve věznici nebyl (ještě aby ano), ale tahle představa mi je bližší než stupidní Vykoupení z věznice Shawshank. Ale obecně není Zločinec (2008) ničím víc než průměrným filmem "kriminální branže". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When your life is defined by a single action, it changes the concept of time..“ Černobílé vězeňské pasáže z American History X, roztěkanou kamerou a v barvě. Odstíny strachu, bezmoci, odhodlání a naděje, které když správně smícháte s atributy rodiny a loajality, máte šanci vyváznout. Tak to aspoň tvrdí mentor a shit-pushed-in protector Val Kilmer, který v tomto století moc lepších filmů nenatočil. Autenticita je možná diskutabilní, ale mám za to, že Waugh vzhledem ke svým zkušenostem věděl, o čem točí. Předlohou mu byla kalifornská státní věznice Corcoran, která kromě Charlesa Mansona má ve své historii i podobné „gladiátorské“ škraloupy. Konec je sice trochu přitažený za vlasy, ale pokud je členem Árijského bratrstva, nemusí mu to vadit.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klasika po šestsetdmdesáté osmé: vězeň, v podstatě nevinný, slušný a hodný chlap, versus zlí dozorci, podporující násilí pasivně i aktivně. A kupodivu mě tenhle příšerně ošolíchaný mustr nepřestává bavit, zvláště když se podaří natočit kvalitně. "Zločinec" měl jen krůček k tomu, aby si u mě vybojoval čtyři hvězdičky: s výjimkou závěru nepůsobil extra přemrštěně, kladl důraz i na psychickou a sociální složku lidských osudů, mile mě překvapil Val Kilmer, přestože se zjevně právě připravoval na roli hrocha, mrože nebo podobně tukem oplácaného tvora. Ostatním hercům nemám co vytknout - s jedinou výjimkou a tou je bohužel rovnou představitel hlavní role Stephen Dorff. Kdysi získal mou pozornost jako hajzlupír zatápějící Bladeovi, ale tentokrát mě nepřesvědčil, nedokázal mě dostat na svou stranu. Nevěřila jsem mu zamilovaného chlapa, oddaného otce, vcelku úspěšného podnikatele ani zoufalého vězně. A to je hlavní důvod, proč dávám jen 3*, druhý důvod je už zmíněná předvídatelnost díky univerzálnímu scénáři. 69% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)
  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama