Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, filmy z vězeňskýho prostředí já rád, tento je solidní, ale dle mého to rozhodně není žádná bomba. Proč? Viděl bych tam asi tak tři probémy, které mi více či méně brání dát vyšší hodnocení. Bylo tam množství logických kiksů, konec byl těžkopádně vykonstruovaný a zapůsobil tak nějak divně a problém jsem měl i s nekvalitní kamerou a střihem. Nic extra bych teda já osobně na tomto filmu neviděl, jen další z řady amerických filmů s celou řadou těch jejich klišé. Tohle španělský dílko je určitě zajímavější podívaná. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný drama z vězeňskýho prostředí, který sice příběhem, ani hereckými výkony nemůže konkorovat tomu nejlepšímu,ale přesto se jedná o dost zajímavej film a hlavně celkem originálně zpracovanej. Krom toho o sílný a emocema nabitý scény neni nouze a hlavní trojice Stephen Dorff, Val Kilmer (mimochodem vypadá jak Jeff Bridges v Big Lebowski) a Harold Perrineau se překonavá. Já sem rozhodně celkem překvapenej, že to bylo tak kvalitní ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Výš jít nemůžu. Násilí tohoto druhu moc nemusím, což je hlavní důvod. Navíc, příběh mi nepříjde nijak moc silný. S postavami jsem se nesžil, nebylo moc důvodů. Bitky jsou rychlé a jednoduché, nic co by nadchlo. Čekal jsem víc, bohužel se mi dostalo ještě míň, než-li to málo v co jsem pak doufal:-)30% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Absolutně strhující film z vězeňského prostředí, respektive z vězení s maximální ostrahou, které je tak tvrdé, že to snad ani není možné! Tvůrci se nesnaží natočit další film z vězení, kde by někdo utíkal. Ve většině filmů se stejný prostředím se snaží hlavní hrdina utíkat. Vykope si díru a podobně. Tady se nic takového nekoná a právě proto je Felon jedním z nejoriginálnějších filmů z vězenského prostředí. Samozřejmně, nevinného člověka, jenž se dostal do vězení neprávem (Vykoupení z věznice Shawshank) a nebo třeba bitky ve vězení (Peklo), tak přesně něco podobného jsme už viděli, akorát že v obou případech vyjmenovaných filmů šlo na konci o útěk. Ale aby hlavní hrdina neutíkal a vyšel z vězení hlavni branou, tak to už se jen tak nevidí a právě proto je Felon něčím unikátním. Není to jen dobrým scénářem ale i tou výbornou atmosférou. Některé scény ve mně vyvolali nečekané napětí při kterém jsem ani nedýchal. Stephena Dorffa jsem měl dosud zaškatulkovaného jen jako Deacona Frosta z Bladea, ale teď si ho budu pamatovat jako Wadea Portera. Dorff podal parádní výkon, který by si zasloužil snad i nějaké to ocenění. Val Kilmer s vousama vypadá jako Jeff Bridges a jeho výkon je bohužel nemastný a neslaný. A konečně nějaká pořádná role pro Harolda Perrinneaua, jehož sadistický dozorce je super! Plus jedna překrásná žena jako je Marisol Nichols! Tento film se Ricu Romanu Waughovi opravdu povedl a je jedno, že z Felona čiší, že byl pořízen za málo peněz, ale někdy se dá natočit snímek s menším rozpočtem, který je nakonec lepší, než nějaký 100 milionový megafilm! As of 2008, there are over 2,3 million people incarcerated in America that number increases by more than 1000 per week. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová línia má dobrý spad a celkový dojem pôsobi viac než slušne, avšak všetko vôkol je veľmi chabé... Zločinec sa síce nemá začo hambiť, ale pár dolárov naviac by mu rozhodne neuškodilo. Ústredná dvojica je presvedčivá, zvyšok snaživý... známe tváre potešili. Väzenské prostredie je v dnešnej dobe daných prevedení veľmi nevďačné téma, ale Felon sa v konkurenčnom poli nestratí len vďaka svojej atmosfére, ktorá je nabitá beznádejou a strachom... 6/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)
  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama