Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Slabučký film z väzenského prostredia dostal slabučké tri hviezdičky iba preto, že som sa pri jeho sledovaní nenaštval. Dôvodov pritom bolo dosť. Počnúc väzenským prostredím, ktorého inšpiratívnosť je v súčasnosti minimálna a končiac obvyklými klišé (nespravodlivo odsúdení, filozofujúci vrahovia, úchylní dozorcovia a očakávaný happy end). Ak existujú zločiny, pri ktorých neostávajú na mieste činu stopy, tak existuje aj dokonalý film (Zločinec), po ktorom mi v mozgu po dopísaní tohto komentára tiež neostanú žiadne stopy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročnou stylovou žánrovku tenhle kousek beru, ale důrazně odmítám představy, že jde o jakousi hlubokou analytickou sondu do stavu amerického vězeňského systému a zároveň silné a přesvědčivé psychologické drama. To přitom nemám o americkém vězeňství, které z podstatné části přešlo do rukou soukromých společností, které se snaží maximalizovat zisky na úkor svých oveček, velké představy. Je to přehnané, natočené na efekt a emocionálně manipulativní, jak už v tomhle proudu americké filmové produkce bývá často zvykem. Brutalita ze strany dozorců je samoúčelná a celá řada scén by při snaze o realistický přístup neobstála. Ale jak už jsem výše napsal, pokud jde o zábavnost, určitě neurazí a jako nízkorozpočtové béčko je to určitě od tvůrčího týmu trefa do černého. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová línia má dobrý spad a celkový dojem pôsobi viac než slušne, avšak všetko vôkol je veľmi chabé... Zločinec sa síce nemá začo hambiť, ale pár dolárov naviac by mu rozhodne neuškodilo. Ústredná dvojica je presvedčivá, zvyšok snaživý... známe tváre potešili. Väzenské prostredie je v dnešnej dobe daných prevedení veľmi nevďačné téma, ale Felon sa v konkurenčnom poli nestratí len vďaka svojej atmosfére, ktorá je nabitá beznádejou a strachom... 6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When your life is defined by a single action, it changes the concept of time..“ Černobílé vězeňské pasáže z American History X, roztěkanou kamerou a v barvě. Odstíny strachu, bezmoci, odhodlání a naděje, které když správně smícháte s atributy rodiny a loajality, máte šanci vyváznout. Tak to aspoň tvrdí mentor a shit-pushed-in protector Val Kilmer, který v tomto století moc lepších filmů nenatočil. Autenticita je možná diskutabilní, ale mám za to, že Waugh vzhledem ke svým zkušenostem věděl, o čem točí. Předlohou mu byla kalifornská státní věznice Corcoran, která kromě Charlesa Mansona má ve své historii i podobné „gladiátorské“ škraloupy. Konec je sice trochu přitažený za vlasy, ale pokud je členem Árijského bratrstva, nemusí mu to vadit.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

filmov o base a z väzenského prostredia existuje naozaj veľa, no stále vznikajú nové, filmárov láka a priťahuje toto exotické územie, kde platia úplne iné pravidlá, než v bežnom svete za väzenskými múrmi, je lákavé to objavovanie limitov mužského ega, objavovanie vnútornej sily, hrubosti, násilia... veľmi zaujímavé je to balansovanie na hrane dobra a zla a zisťovanie, kto je dobrý, kto zlý, kto na akej strane stojí... tento film nepatrí spomedzi filmov o base a z basy k tým najlepším, no rozhodne nie je zlý; jednoduchý, rázny, jasný... no aj tak najväčším plusom, kladom, najväčšou devízou je tu na nespoznanie zmenený val kilmer, ktorý s pribúdajúcimi rokmi (kilami) naberá na vážnosti a začína sa profilovať po svojej transformácii na zaujímavého charakterového predstaviteľa vedľajších postáv - tuto je naozaj skvelý, vizuálne, herecky, dobre napísaná postava, ktorú si pán kilmer patrične vychutnáva; ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)
  • Ku koncu filmu, keď Porter (Stephen Dorff) prechádza okolo radu ciel, možno nakrátko vidieť väzňa v cele 2 s dlhými vlasmi a hákovým krížom vyrezaným medzi očami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o odkaz na neslávne známeho Charlesa Mansona, ktorý zomrel vo väzení v roku 2017. (Arsenal83)
  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama