Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Teda, jsem překvapen a to ne nějak mile. První díl byl naprosto skvělej, když beru na vědomí i to, že Bena Stillera moc nemusím. Dvojka se marně snažila navázat na úspěch jedničky a nedopadlo to moc dobře. Celkově film není špatnej, člověk se zasměje, ale ne tak až tolik jak by očekával. Nápady už došly, atmosféra tu moc není a film už je přehnaně dětsky fantastickej, což nemusim. Spracování je velmi slušné, to jo, i hudba od Silvestriho, ale nějak mě ve filmu nic extra nepřekvapí a nezaujme. Jedničku jsem viděl několikrát a furt se na ní dá koukat. Ale dvojka stačila jen jednou. Takže hodnotím jen na 53% = *** ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podruhé to samé, přeci jiné. Noc v muzeu podruhé je dle mého názoru mnohem zábavnější, pestřejší a hlavně namakanější, než-li první díl. Samozřejmě se opět jedná o filmíček pro dětské publikum, ale své si najdou i starší. Noc v muzeu 2 nepřináší něco, co by mělo někoho nějak zaujmout a přinést mu zážitky na měsíce dopředu, ale shlédnutí za to stojí, už jen díky opravdu velmi rozšířené škále nových postav, postaviček a vůbec všeho, co se ve filmu hýbe. Sice scénář je opravdu mizerný, ale to mi ani na chvilku nevadilo, jelikož u některých scén jsem se docela lámal smíchy, podobně jako prckové všude kolem ;-) Pestrá, zajímavá a především zábavná noc v muzeu podruhé. ()

Reklama

thommas 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá amerikanistická agitace s podprůměrnými triky a nezáživným dějem, kde nejzábavnější momenty obstarávají oživlé pilíře amerického umění (Woodova Gotika bez vidlí, Hopperův obezřetný barman, Eisenstaedtův poválečný polibek či Calderovo rozhýbané hýbátko) jež se vtipně naaranžovány tísní v malých místnostech a ve složení, v jakém se nikdy nemohly setkat. Dějiny už nejsou jen žvatlající roztomilé postavičky, jak tomu bylo v díle prvním, došlo i na morálně-edukativní záměry tvůrců - Abraham Lincoln pronáší vzletná slova o síle národa, feministka Amelia Earhart obhajuje čest a rovnoprávnost něžného pohlaví a černí piloti dávají vale rasismu. V tom všem chaosu si obyčejný americký člověk Ben Stiller, prahnouce po pohodovém životě a majetku uvědomuje, že jeho hodnotový žebříček je zkažený jako poslední mléčné zoubky jeho syna. Patos. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhá Noc v muzeu trpí klasicým syndromem dvojek. Na stejné ploše se snaží naservírovat oproti jedničce dvojnásobně velkolepý příběh (paradoxně trpící dvojnásobným dějovým vzduchoprázdnem) plný nových postav. Ty jsou ale trestuhodně nevyužité, jejich prostor na plátně povětšinou nepřesahuje rozsah camea výstupu a v naprosté většině míří absolutně mimo. Skutečně dobrých fóru je tu stejně, jako v jedničce (tedy proklatě málo), poměr ucházejích a vyloženě trapných se ale velice nehezky zhoupnul na špatnou stranu vah. Logika nejspíš zůstala, jako abslutně nudný a neživý exponát, v nějakém úplně jiném muzeu, ve kterém ani scenárista, ani režisér tohoto filmu NIKDY nebyli... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si u mně Shawn Levy pěkne po... První díl byl dost dobrej vodvaz, vsechno bylo takové nové a vse do sebe zapadalo. Dvojka je už jen kvůli penězům a tak to i vypada. Totalní preplacanost exponatu je fakt k placi, u celeho filmu sem se ani jednou nezasmal, spis sem jen cekal, kdy skonci, hlavne kvuli tomu hroznemu trapnemu nudnemu ukecanemu, strasne ukecanemu faraonovi. A pak finale bylo taky trapne a bez zadne dobre pointy. Clive Owen uz taky nevali, Ben Stiller skoro vubec nehraje, a tak jediny dobry chlap tam byl Darth Vader, ktery...mlcel. Takze prumerne az slabsi 3 hvezdy a 3. díl už nechci, fakt nechci. Tak doufam ze steme vsichni slyseli. Protoze to by uz byl konec sveta s max 30% update: Prave sem se na to musel znovu podivat. No jeste vetsi des nez predtim a už uplne bez štavy. Takže ted už snižuju na 2 hvězdy SRACKA SRACKA SRACKA !!!!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)
  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama