Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvý diel..ale množstvo nevyužitého potenciálu...Shawn Levy nie je extra talentovaným režisérom, ale jedno vie..zaujať masy a to sa mu darí...Ben Stiller je často trápny, ale Amy Adams je milo vtipná...celkovo je to príjemny oddych, ktorý mohol byť určite omnoho lepší..ale u tohto režiséra stačí že je aspoň dobrý... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film splnuje pravidla dvojek, vicemene neprinasi nic moc novyho, dej je snad jeste jednodussi nez minule, ale je tu asi tak trikrat vic postav. Coz je bohuzel kamen urazu. Aby se ke slovu, aspon jednomu, dostali vsichni, je to bohuzel dost na ukor akce a povedeny vtipy by se taky daly spocitat na prstech jedny ruky. Tvurci proste moc spolehali na to, ze bude divakum stacit prehlidka vice ci mene divnejch postav a potvor. A ani to nezachrani vtipny vedlejsi role obsazeny starejma znamejma z prvniho dilu, naprosto libovej zaporak v podani sislajiciho Azarii, Stiller predvadejici kung-fu s baterkou, solidni triky nebo vcelku svizna hudba. Nicmene film rozhodne nudit nezacne a tech 90 minut vcelku pohodove utece, navic parodie na 300 a zesmesneni Vadera je brutalni. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podruhé to samé, přeci jiné. Noc v muzeu podruhé je dle mého názoru mnohem zábavnější, pestřejší a hlavně namakanější, než-li první díl. Samozřejmě se opět jedná o filmíček pro dětské publikum, ale své si najdou i starší. Noc v muzeu 2 nepřináší něco, co by mělo někoho nějak zaujmout a přinést mu zážitky na měsíce dopředu, ale shlédnutí za to stojí, už jen díky opravdu velmi rozšířené škále nových postav, postaviček a vůbec všeho, co se ve filmu hýbe. Sice scénář je opravdu mizerný, ale to mi ani na chvilku nevadilo, jelikož u některých scén jsem se docela lámal smíchy, podobně jako prckové všude kolem ;-) Pestrá, zajímavá a především zábavná noc v muzeu podruhé. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opět se s Larrym vracíme do muzea, ve kterém se nám to hemží živými exponáty. Larry se stal managerem vlastní firmy a na muzeum už poněkud zapomněl. Nemilá skutečnost, že díky modernizaci se většina exponátů přesune do skladiště v hlavním městě, ale přinutí Larryho znovu zapojit všechny své síly a vyřešit tuhle situaci jako starý dobrý noční hlídač. Druhý díl poněkud zaostává v dějové výbavě filmu oproti jedničce, ale vynahrazuje to vizuální stránkou díky vyššímu rozpočtu. Bohužel to ale nestačí ani na procentuální vyrovnání laťky, kterou první díl nastavil a velmi to zamrzelo. Vtípky téměř stejného ražení, herecké obsazení se prakticky nemění. Takže typické dvojkové představení s nižším hodnocením. Trojka snad vylepší reputaci kamarádům z muzea. 50% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Jednička byla tak na 3,5*. Dvojka na 2,5*. A není to ani tak v výkony herců, které se mi docela i líbili, ale hlavně naprostou stupidností scénáře, nedomyšleností spousty "zápletek" (například hrozící smrt pidikovboje Jada, v jedničce byl Teddy rozpůlenej ale byl nakonec stejně v cajku, ve dvojce se už může plastikovej týpek udusit?) no a pár dalších, nebudu spoilerovat. A co mě teda extra nakrklo, byly ty extra divný hovadský anděličci s patkama,to mě donutilo srazit na dvě hvezdičky, ale co to zvedlo byl konec... Samozřejmě opět ten "americkej happy end ala co by jsme vysvětlovali obrovská ztráty v muzeu číslo dvě, když muzeum číslo jedna je jak má bejt" nemyslím,myslím konečnou znělku od Coldplay...drobnost, ale potěšila.... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)
  • Amy Adams (Amelia Earhart) nesnášela upnuté kalhoty, které na sobě musela při natáčení mít, protože zvýrazňovaly její pozadí. (LittleMonste)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama