Reklama

Reklama

Audrey Hepburnová - křehká lady

(TV film)
  • USA Audrey Hepburn: The Fairest Lady

Obsahy(1)

Jmenovala se Edda Hepburn van Heemstra a byla baletkou. Osud ji však z rodné Belgie zavál přes Anglii až do USA, kde hned svou první divadelní kreací na Broadwayi získala nesmírnou popularitu. Následoval první americký film, první Oscar a první nesmazatelný zápis do dějin kinematografie. To už z belgické šlechtičny byla Audrey Hepburnová a onen film se jmenoval Prázdniny v Římě. Mladá nevšední kráska v něm excelovala po boku Gregoryho Pecka. Následovaly neméně úspěšné filmy jako Sabrina, Snídaně u Tiffanyho, Vojna a mír, My Fair Lady, Jak ukrást Venuši. Jak stárla, raději než filmu se Audrey věnovala charitě a zejména aktivitám UNICEF. I když onemocněla rakovinou, do poslední chvíle se věnovala trpícím dětem z rozvojových zemí. Zemřela před patnácti lety, v lednu 1993. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásná, milá, šarmantní, inteligentní, nesobecká, nenamyšlená, symbol elegance a módy, idol jedné generace, navíc silně umělecky nadaná herečka s obrovským charismatem, její útlý vzhled, oči a ty rysy, oh, můj bože...:-o) Pro nás, tedy pro její obdivovatele a věrné fanoušky, veliké plus v jedné věci, a sice v té, že se nakonec nestala tanečnicí a baletkou, kterou chtěla původně být a kdy se tomu plně a se vší pílí věnovala. Ještěže si jí ti filmoví producenti tenkrát všimli:-) Její kariéra byla opravdu úchvatná, po titulní roli Gigi v broadwayské show 1951 poprvé opouští evropský kontinent a odjíždí do USA. Poté projde už jen castingem, natáčením a premiérou v jejím nejslavnějším snímku Prázdniny v Římě a herecká star je na světě. Co nového jsem se navíc také dozvěděl krom jejích filmů? Takže asi třikrát potratila, přesto vychovala dva syny a asi třikrát byla provdána. Moc pěkný dokument, vřele doporučuji. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Audrey bola neuveritelna herecka. Taka ako ziadna ina pred nou ani po nej. A podobne neuveritelny bol aj jej zivot. Tento dokument obsahuje mnozstvo dolezitych udalosti, ludi a filmov v jej zivote, no vela faktov o nej ostava uplne nepovsimnutych. Je to vsak dane kratkou stopazou dokumentu. Pokial chcete podrobnejsie informacie, skuste zivotopis od Barryho Parisa. Ako napisal Mihalik: "Kdyz ctete Parisovu biografii o Audrey, je to neco neskutecnyho." ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburnovou mám moc rád. Svojí nevšední krásou a roztomilým úsměvem si mě získala již napoprvé - ve filmu "Prázdiny v Římě". Tento zdařilý dokument mapuje celkem dopodrobna její život. Poznal jsem, že se s ní osud nijak nemazlil a neměla to v životě zrovna lehké. Herečky jako byla Audrey už dnes nejsou (viz hrubě nevyvedený životopisný film s Jeniffer Love Hewitt). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +zpracování -není to chyba tohoto dokumentu, jen její předčastná smrt je smutná/// Opravdu zdařilí a kvalitní dokument mapující dopodrobna život a filmovou tvorbu Audrey Hepburnové. Její filmy jsem všechny neviděl, přesto si troufnu říct, že Audrey je pro mě jednou z nejzajímavějších a nejkrásnějších hereček své doby. Nenapadá mě žádná, kterou bych vyzdvyhl před ní. A to, že mi ji dokument představil jako příjemnou a hodnou ženu, které je vzácnejší rodina před kariérou, není namyšlená, měla težké dětsví a k tomu všemu je tak talentovaná...No nemůže být nic lepšího, než vědět že byla právě taková./// Celkem 89%/// ()

renegrido 

všechny recenze uživatele

Audrey jednoznačně patří mezi mé nejoblíbenější herečky, vypadá naprosto úžasně a skvěle hraje. Na tento dokument jsem se dívala, protože jsem se chtěla dozvědět i něco o ní a zjistila jsem, že to byla opavdu výjimečná osoba. Jen jsem měla občas pocit, že se hlavně v první polovině dokumentu přeskakovalo tam a zpátky - když po události z 60. letech zase zmínili něco, co se stalo v 50. letech, byla jsem trochu zmatená a nevěděla, jak šly události v jejím životě chronologicky. Ale to je jen detail, jinak byl dokument hodně zajímavý a obohacený spoustou fotek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama