Reklama

Reklama

Ostřílený bývalý šerif Hooker (G. Cooper) je jedním z několika dobrodruhů, kteří v honbě za bohatstvím vypluli hledat zlato do Mexika. Kvůli poruše lodi, ale museli zakotvit v mexické zapadlé vísce Puerto Miguel, která rozhodně nevypadá, že by nabízela jakoukoliv cestku k vysněnému bohatství. V místní hospodě ale po chvíli k Hookerovi, a ještě ke gamblerovi Fiskovi (R. Widmark) a námezdném lovci Lukeovi (C. Mitchell), přichází Leah Fullerová (S. Haywardová), která mužům nabízí odměnu, když zachrání jejího muže ze zavaleného zlatého dolu. Problém je v tom, že důl stojí na posvátné půdě Apačů a nikdo z místních se tam neodváží. Hooker s Fiskem, Lukem, a ještě Mexičanem Vicentem (V. M. Mendoza), se i přesto vydávají na záchranou výpravu, na níž vedle neustálých hrozeb ze strany indiánů budou muset čelit i problémům uvnitř vlastních řad, neboť touha po osobním prospěchu bývá silnější než šlechetné úmysly… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Scénář - tedy jeho základ - příběh vůbec nedrží pohromadě. Žena jede tři dny do vesnice, aby tam našla pár chlapů, co vysvobodí jejího muže ze závalu v dole. Po šesti dnech tedy přijedou a kupodivu muž žije, ačkoliv by byl mrtvý žízní. Potom mají najednou chatu k dispozici. Někde berou jídlo a dělají podivné věci. Samotný konec už je podle hollywoodských schémat. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Hlavni dejova linka je sice dementni a opravdu neuveritelna, ale zbytek propriet - akce, charaktery, hlasky to naprosto vynahrazuje. Cooper v klasicke pozitivni roli Brouka Pytlika s koltem. Neoblibenec Wildmark jako ukecany "falesny" hrac, ktery je ve vysledku snad jeste cestnejsi nez Cooper. Baba, ktera to cele zpusobi je sice mozna zrzka, ale sexepilu ma asi jako stara manzelka Toma Cruise = tedy opravdu malo, ale aspon se snazi twrde zapadnout do party. Ti severoamericti indiani v Mexiku me vzdycky nejak zvednou ze sedla ;[[ ()

Reklama

PaRi 

všechny recenze uživatele

S utrpením jsem se dodíval do konce a to jen kvůli skvělé kameře a mému oblíbenému Garymu Cooperovi. Jinak neskutečně utahané. Gary dělal co mohl, ale s průměrným scénářem, kde nemáte co hrát, nic nenaděláte. Divím se, že to Gary vzal. Jaký rozdíl s o rok starším westernem - který se stal kultovním - V pravé poledne. za který Gary Cooper obdržel svého druhého Oscara. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Předně český název je naprosto mimo, stupidní a snad vůbec pro mě nejvíce iritující. Zlato Apačů? Ani omylem, originální název Garden of Evil (Zahrada zla) je mnohem vystihující. Spoiler: Celá zápletka filmu je o tom, že parta dobrodruhů se vydává na výpravu pomoci muži, který byl zavalen v dole na indiánském území Apačů. Celé partě vévodí bývalý šerif Hooker v podání famózního Garyho Coopera, dále mu zde sekunduje Richard Widmark jako gambler Fisk nebo Cameron Mitchell a Susan Haywardová. Film má slušnou dějovou zápletku, napětí houstne, když mužům postupně dochází, že indiáni jsou jim čím dál více na blízku. Slušný western 75% ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný western s jednoduchým příběhem, ve kterém jede parta kovbojů s ženskou zachránit chlápka zavaleného ve zlatém dole. Ten tam leží docela dlouho, ale podaří se jim ho zachránit. Potom na ně začnou útočit indiáni. Škoda, že tu není víc akce, přestřelka je ve filmu jenom jedna, ale na druhou stranu se děj odehrává v krásné mexické krajině. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Muži apačských národů byli tradičně dlouhovlasí. V tomto filmu apačští indiáni mají severovýchodní účes Mohawk. (Marek06)

Reklama

Reklama