Reklama

Reklama

Byl jednou jeden Disney

(TV film)
  • Francie Il était une fois... Walt Disney (více)
všechny plakáty
Francie, 2006, 52 min

Režie:

Samuel Doux

Scénář:

Samuel Doux

Kamera:

Vincent Muller

Hrají:

Walt Disney
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh čaroděje světové animace.

Za svůj poměrně krátký (pětašedesátiletý) život toho stihl neuvěřitelně mnoho. Vymyslel kouzelné kreslené postavičky, které berou za srdce už desítky generací dětí na celém světě. Vytvořil významná animovaná díla pro dospělé diváky. Neváhal se spojit s nejvýraznějšími uměleckými osobnostmi své doby a čerpat inspiraci z jejich tvorby, zasahoval svým působením i do architektury. Walt Disney (1901-1966) začínal jako reklamní výtvarník a od svých pětadvaceti let působil v Hollywoodu. Z jeho nejznámnějších postaviček jmenujme alespoň myšáka Mickeyho, kačera Donalda, psa Pluta, vlka Goofyho, Sněhurku, Popelku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokument na francouzský způsob: honění spousty rádoby intelektuálských myšlenek a neschopnost nějakou chytit a něco z ní vyždímat. Dojem zachraňuje pěkná vizuální stránka. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Sympaticky tázavý výklad Disneyho animovaného světa jako universa, stkaného z minulých i aktuálních estetik, příběhů a obrazů, inspiruje k novým hlediskům a přístupům k těmto snímkům. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Sice tento dokument není ani zdaleka informačně vyčerpávající, ale zase díky němu dokonale pochopíte, jak génius animace uvažoval. Mluví se tu např. o tom, kým se Disney inspiroval, když vytvářel podobu Sněhurky, kde čerpal architektonické prvky pro Pinocchiovu vesnici nebo jaký měl vztah k serióznímu umění. Nejvíc mě zaujalo, že se spolu s Dalím pokoušeli o společný film (Destino). Sice tu zazní, že mistři z filmečku vytvořili jen pár vteřin, ale na youtube jsem ho našel celý (dokončený 2003). Doporučuju! ()

Alf 

všechny recenze uživatele

rádoby neotřelé provedení, dokument, který se víc stará o vlastní formu, než o svůj obsah... ()

Reklama

Reklama