Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední vystoupení Tarji Turunen jakožto členky Nightwish. Záznam koncertu této finské gothic metalové kapely byl pořízen 21. října 2005 v Hartwall aréně v Helsinkách. DVD obsahuje také fotogalerii a dokument "A Day Before Tomorrow" (okolo 55 minut), který zachycuje kapelu 15 dní před tímto velkým koncertem.

Playlist: 1. Dark Chest Of Wonders
2. Planet Hell
3. Ever Dream
4. The Kinslayer
5. Phantom Of The Opera
6. The Siren
7. Sleeping Sun
8. High Hopes
9. Bless The Child
10. Wishmaster
11. Slaying The Dreamer
12. Kuolema Tekee Taiteilijan
13. Nemo
14. Ghost Love Score
15. Stone People
16. Creek Mary's Blood
17. Over The Hilld And Far Away
18. Wish I Had An Angel (darkdaze)

(více)

Recenze (91)

Zl0 

všechny recenze uživatele

Je dosť zvláštne hodnotiť koncerty a DVD s vystúpeniami skupín. Ťažko to môže byť objektívne či dať naozaj nejakú relevantnú informáciu niekomu kto nie je fanúšik kapely. Toto je však perfektný a veľmi emotívny koncert, aj keď sa priznám nevidel som všetky skladby. Ale tá väčšina čo áno, tá bola vynikajúca. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem Nightwish s Tarjou, miluju je s Anette ještě mnohem víc a budu je milovat i kdyby jejich sólistka byla třeba Šmoulinka. Nightwish - to jsou pro mě geniální hudební eposy Tuomase Holopainena. Každý jejich koncert, a už jsem jich navštívila požehnaně, je nepopsatelný zážitek a pro mě srdcovka navždycky. End of an Era mi ukázal osmý div světa - můj nejlepší song Ghost Love Score v celé své nádheře naživo. Když se sny vyplní, tak na to žádná slova nestačí. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů zaznamenaných na DVD (pořád to ale nemá na Black Symphony od Within Temptation) zároveň je to předzvěst konce jedné éry do slova, poslední koncert Tarji v řadách NIghtwish, která poté šla už jen dolu a dolu do průměru. Toto je však výborné, perfektně nazvučené, skvělá show, nejlepší výběr písní, který kdy hráli, prostě paráda. Tímto bohužel Nightwish končí a stávají se průměrnou kapelou. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Parádní drama s jednou tragickou hrdinkou, která svou roli však vůbec nezná a tajemným v pozadí, co tahá za nitky. Tím tajemným je pochopitelně Tuomas Holopainen (klávesák a skladatel), který zcela evidentně stojí za odchodem Tarji Turunen, jakožto operní zpěvačky v metalovém souboru velice nezvyklého jevu. Popisovat souvislosti dopadu, okolnosti nové éry a příčiny dramatu v téhle notně překýčovatělé (a přitom VÍCE než notně bombastické) hudební senzaci nemá cenu. Důležitý koncert skupiny je vždy opředen jakousi aurou a je tak trochu jedno, jak hudebnící jedou. Tohle vystoupení je rozhodně dobré a hity masivně se valící, i když vše má v ruce maximálně efektní střih. A ďábelský Tuomas... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděl podruhý. Je to luxusní koncík - všechny zásadní písničky, který kapela napsala, příjemně namixovaný se silnýma věcma z jejich nejlepší desky Once. Zvuk je vynikající, všichni členové jedou na maximum, Tarja je úžasná a potěší i indiánský host, který má opravdu skvělej hlas. Asi jeden z nejlepších koncertů, co jsem na dývku viděl. Škoda, že potom Tarja kapelu opustila. Proti Anette sice nic nemám, ale včera jsem si opět uvědomil, jak moc Tarja pro Nightwish znamenala. ()

Zajímavosti (5)

  • Koncert byl posledním vystoupením kapely na turné „Once Upon A Tour" k albu „Once". (..Lucas..)
  • Poté, co se po skončení koncertu - největším v historii skupiny - kapela v zákulisí objala, předal Tuomas Tarje dopis a řekl jí, aby si jej další den přečetla. Oním dopisem byl "Open letter", ve kterém Nightwish ukončili svou spolupráci s Tarjou. (Rekpet)
  • Figúrka, ktorú má na keyboarde pripevnenú klávesák Tuomas Holopainen, je pirát Jack Sparrow z populárnej ságy Piráti z Karibiku. (Lukoh)

Reklama

Reklama