Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chutná gothamská jednohubka, a to mi anime nechutí ani trochu. Ale je to Temný rytier, ten istý netopierí muž, ktorý nakopal zadky Jokerovi, Two-Faceovi a ďalším. Presne ten štýlový a moderný Batman od Nolana, ktorý ale nie je od Nolana, ale od nejakých šikmookých prckov. Má slabšie aj silnejšie kúsky, naladí a vyšumí. Jedno pozretie preto bohato stačí. (65%) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa vyhýbal ako čert omšovému a vedel som prečo. Nielenže neznášam anime a sledovanie tých obrázkov bolo pre mňa utrpenie, navyše príbehy sú mizerné a maximálne nekomiksové a nebatmanovské. Z plejády záporákov sa tu objavia len Scarecrow a KillerCroc (v cameu). A ich poviedka spolu s poslednou je jediným záchvevom priemerností v tejto japonskej ultravážnej brečke. Najhorší film z novej série DC animákov. Bezkonkurenčne a s veľkým prehľadom. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jako dezert po ohromném nášupu v Temném rytíři vcelku dostačující, ale kvůli kolísavým kvalitám jednotlivých příspěvků lehce frustrující. Dva skvosty se přesto našly: videoklipovité rychlovky In Darkness Dwells se svou těžce depresivní náladou v kanálovém stylu a Deadshot pyšnící se skvělou animací a odvazově zacílenou akcí. 3,5* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama