Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cink! Pokud jsem měl s druhou sérií potíž, tak hlavně v tom, že neustále přešlapujeme okolo toho, že Skyler pokládá otázky, ale nedostává na ně smysluplné odpovědi a celé manželství je vlastně založené na (milosrdných) lžích. Ta Waltova průhlednost musí vadit i divákovi. Místy milující táta od rodiny, místy sobec, místy absolutní idiot (tak to cítím a tuším, že to bude sílit). Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá. Nicméně psychopat Tuco, který nesnáší chilli, je ze hry venku, je tudíž potřeba modrou dobrotu distribuovat výhradně po své linii. Druhá řada má řadu vrcholů: kupříkladu „nehodu“ s bankomatem, kdykoliv Jesse „přemýšlí“, Danny Trejo a želví polévka, nástup pochybného právníka Saula, klíčky od karavanu, růžový méďa, sličná a manipulativní brunetka Jane a její noční „nehoda“, taťka leteckým dispečerem... Mimochodem právě na fantastické předfinále (epizoda 12) navázalo velmi solidní finále. Rozehrané je to pořád solidně, uvidíme, co nabídne třetí série. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobré. Baví ma to. Dejové zvraty sú zmotivované a celkovo sa to nesie vo veľmi dynamickom duchu. Ústredná dvojica sa skvelo dopĺňa a aj záver v sebe nesie akúsi predzvesť nepríjemných vecí, čo sa na dvojicu pomaličky ale isto zosúvajú. Prvé časti druhej série nervydrásajúce. Tie posledné zase dávajú veľký dôraz na vzťahovú zložku. Je to vyvážené. Poteší Saul ako človek s plánom. Teším sa čo prinesie tretia séria. Zatiaľ 2. séria - 80% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rewatch 2022: Už teď je mi naprosto jasné, že napodruhé budu vnímat tu tragickou, depresivní stránku seriálu mnohem silněji, než když jsem ho viděl poprvé před cca sedmi lety. Z Walta už je vlastně v téhle sérii totální monstrum a Jesse si užije trochu štěstí v pár epizodách, ale ke konci už je víceméně jasné, že ho dál čeká téměř výhradně bolest a utrpení. To zakončení je prostě naprosto zdrcující. Tím ale nechci říct, že to zároveň není naprostá jízda a prvotřídní zábava, protože je, od začátku do konce. Zhruba polovina série se skládá z epizod, co by u většiny ostatních seriálů představovali absolutní vrchol, ale tady se vlastně teprve rozjíždíme. Jo a uznávám, že scény se Skyler jsou většinou tím nejslabším, ale ten hate, co dostává, je stejně totálně nezaslouženej. Může být občas trochu otravná, ale zatím jedná morálně a logicky (a Anna Gunn je super). ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jeden krok dopredu, dva kroky späť" - poznamenal Walt niekde v strede série v súvislosti s jeho doterajším postupom. A mne napadlo, že presne tak vidím aj ja - túto sériu. Tá ale začala naberať v 10 a 11 dieli druhý dych a až v posledných dieloch sa vrátila hustá atmosféra z prvej série. Tiež sa takmer celkom vytratila nepredvídatelnosť, zato ale všetko čo sa na obrazovke deje má svoj veľký dôvod a dá sa tušiť, že dej bude stále hustejší a aj vážnejší. 75% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • V pätnástej minúte a trinástej sekunde Walt (Bryan Cranston) zamkne dvere chemickej učebne a nasleduje hádka s Jeseem (Aaron Paul). Po konflikte Jesee rezignovane opustí učebňu a v sedemnástej minúte a štyridsiatej sekunde vidno, že nemusel odomykať dvere. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama