Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (51)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We live to fight another day." Tak a je to, prebojoval som sa treťou sériou BREAKING BAD a s úprimným svedomím môžem skonštatovať, že som spokojný, aj keď mi prišla o trochu slabšia ako predošlá, druhá séria. Úvod je neskutočne pomalý a nudný a na kvalite teda nepridávajú ani dvaja úplne noví záporáci (ktorí sú zhodou okolností bratranci Tuca Salamancu). Potom, aspoň na chvíľu príde akcia presne v strede série, neskôr sa všetko znovu upokojí a v závere sa rozbehne neskutočný kolotoč, na ktorý som čakal už od začiatku sledovania tohto seriálu. Takže, rovno sa vrhnem na moje názory k epizódam. Prvá časť je iba nudným, miestami trošku emocionálnym úvodom do celého diania (vôbec som nepochopil úvodné plazenie po zemi v zaprdenej novomexickej dedinke), v druhej epizóde sa aspoň v závere dostavilo trochu napätia. Potom nasledujú tri časti (aspoň podľa mňa) plné vaty, no to však neplatí o šiestej epizóde, kde sa Walt už zatiaľ najviac priblížil k odhaleniu jeho švagrom Hankom. Ďalšia, v poradí už siedma časť v závere ponúkla presne to, čo si predstavujem pod pojmom "nervydrásajúce zakončenie". Áno, zbavili sme sa bratrancov, ale Hank (dúfam, že iba dočasne) stratil schopnosť chodiť. Ako odišli záporáci, tak sa kolobeh udalostí opäť spomalil a tým pádom preskočím až k epizóde č. 10, ktorá pre mňa bola úplne najzábavnejšia z celého seriálu a nemyslím si, že sa pri BREAKING BAD ešte niekedy tak dobre zasmejem. No a záver série, čo k tomu dodať, ten už takmer dosiahol dokonalosti. Dvanásta časť mala absolútne nečakané a neuveriteľné husté zakončenie, po ktorom som ešte minútu sedel s otvorenými ústami hľadiac na záverečné titulky a podľa mňa bola aj najlepšou časťou celej série. No, a trinásta epizóda predstavovala geniálne zakončenie tretej kapitoly BREAKING BAD a v poslednej minúte tejto časti som ani nedokázal žmurknúť, tak som sa sústredil na to, čo sa predo mnou odohráva, klobúk dolu. Aby som to zhrnul, tretia séria v mnohom prekonala moje očakávania (záverečná zrážka Waltovým autom, lovenie muchy v metanfetamínovom laboratóriu, Hankova bitka na parkovisku v strede série...), ale veľa vecí v nej sa mi aj nepáčilo (úvod série, ktorý mi celý prišiel nemastný-neslaný, niekoľko rozhovorov, ktoré nikam nevedú, Skyler - na začiatku série nechápajúca biznis jej manžela, no ku koncu Walta už aj úspešne kryje...). Ale, v konečnom dôsledku boli moje očakávania naplnené a som si na sto percent istý, že to, čo BREAKING BAD prinesie v nasledujúcich sériách bude ešte väčšia bomba ako záver tejto série, pretože vždy keď si myslím, že seriál dosiahol svojho stropu, tak príde ešte s niečím lepším a geniálnejším. No tretej sérii dávam 8,5/10, kvôli, už niekoľkokrát spomínanému úvodu a kvôli tomu, že druhá séria mi prišla o niečo lepšia, ale myslím si, že teraz už všetko pôjde iba hore, bližšie k vrcholu. "You either run from things, or you face them, Mr. White." ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série za 3 hvězdy, více se řeší rodinné záležitosti, přičemž nejzajímavější je vývoj u nenáviděné Skyler, které se celý život hroutí pod rukama a obrací proti ní. Přesto je prvních několik epizod až příliš rozvláčných. Nicméně od setkání Hanka s mexickými bratránky sledujeme prozatím nejlepší pasáž seriálu, prim pak hraje především Jesse, u kterého se naplno projeví odpor ke zneužívání dětí, který byl naznačen už v předchozí sérii. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prepojenosť so staršími epizódami udiví, dramatický dej pohltí, seriál jednoducho každou ďalšou časťou posúval svoju kvalitatívnu látku vyššie a vyššie. Plný počet bez mihnutia oka, ak je nejaký súčasný seriál, ktorý by som mal hocktorému svojmu známemu odporúčiť, prvou možnosťou by jednoznačne bol Breaking Bad. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. řada: 85 % Začíná se stávat zvykem, že každá Breaking Bad série začíná zlehka, pomalým tempem a postupně se rozjíždí zběsilý koloběh událostí. Trošku netypicky napětí kulminuje už krátce za půlkou, sotva stačilo začít. Potom se už do konce série drží stabilní tempo a prohlubuje se vztah mezi Waltem a Jessem. Zvláště zábavná je pak epizoda s mouchou, která představuje dočasné uvolnění a odlehčení tíživé atmosféry a nechává diváka vydechnout. Naopak, co řadu shazuje, je pro mě dosud nepochopitelná série šaškáren ohledně Tucových bratranců, například nevysvětlitelné plazení se nějakou zapomenutou mexickou vesnicí či ta šamansky působící světnice. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Walta, který by dřív neublížil ani té mouše v epizodě Fly, se stal manipulativní grázl, který má své velkolepé plány propočítané do posledního milimetru, jeho hlavní zbraní je jeho pouhá inteligence, a s ostatními si hraje jako na šachovnici s tichým úsměvem. Za mě perfektní build-up pro nadcházející dvě řady. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě Kůň bezejména Walter White (Bryan Cranston) vztekle odhodí krabici s pizzou do vzduchu takovým způsobem, že pizza spadne na střechu domu. Před natáčením scény štáb hádal, kolik pokusů bude pro dokonalé natočení scény potřeba. Cranston to zvládl takříkajíc "na první dobrou". (Dalfor)
  • Prádelna, která je zástěrkou pro podzemní laboratoř pro vaření pervitinu, je skutečná a lidé obsluhující stroje jsou místní zaměstnanci. Nicméně když Gus (Giancarlo Esposito) a Walt (Bryan Cranston) sestupují do podzemí, herci pouze předstírají, že jdou po schodech. (HellFire)
  • Walter White, Jr. (RJ Mitte) si ve sluchátkách přehrává skladbu „Black Seas At The Crib“ od Tight Phantomz. (ČSFD)

Reklama

Reklama