Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má své kvalitně vybudované vrcholy v několika dílech rozesetých napříč sériemi, v nichž se spádově shromažďuje všechna mizérie světa křivd a bezpráví, a ty stojí za to prožít, ač mezi nimi má scénář spíše stabilně slabší rysy, jako třeba nemotivované twisty v chování postav či vztazích mezi nimi, ne vždy plně logické posuny v ději, a mnohokrát příliš jednoduše předvídatelné, až kýčovité sekvence scén. Umí ale pracovat s atmosférou a s hrou předzvěstí, předjímání, očekávání. A ty drsné vrcholové díly jednoznačně stojí za nějaké to utrpení mezi. Zatím se tedy dívám dál. *~ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvni sezone, ve ktery byl predstaven hlavni cast, se pribeh dale rozvinul. Predstaveno bylo samozrejme nekolik novych postav, ktere se v serialu ohreji kratce ci dele a pomahaji deji kolem dvou amateru ve svete drog rozvest dal. V prubehu serialu ma Walter nekolik prapodivnych zkratu, z nichz ne vsechny jsem si dokazal vysvetlit / ospravedlnit, a zacina byt pomalu kontroverznejsi postavou. To se bohuzel zatim neodrazi na Pinkmanovi, kterej je porad stejnej blbec.. vlastne jeste horsi. Predposledni epizoda hodne silna, jsem zvedavy, jestli to bude mit nejaky presah i do dalsich sezon. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rewatch 2022: Už teď je mi naprosto jasné, že napodruhé budu vnímat tu tragickou, depresivní stránku seriálu mnohem silněji, než když jsem ho viděl poprvé před cca sedmi lety. Z Walta už je vlastně v téhle sérii totální monstrum a Jesse si užije trochu štěstí v pár epizodách, ale ke konci už je víceméně jasné, že ho dál čeká téměř výhradně bolest a utrpení. To zakončení je prostě naprosto zdrcující. Tím ale nechci říct, že to zároveň není naprostá jízda a prvotřídní zábava, protože je, od začátku do konce. Zhruba polovina série se skládá z epizod, co by u většiny ostatních seriálů představovali absolutní vrchol, ale tady se vlastně teprve rozjíždíme. Jo a uznávám, že scény se Skyler jsou většinou tím nejslabším, ale ten hate, co dostává, je stejně totálně nezaslouženej. Může být občas trochu otravná, ale zatím jedná morálně a logicky (a Anna Gunn je super). ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invenční, přesto, nechť se, prosím, nikdo nezlobí, plný vaty. O cca dvě hodiny se mi posouváním na Netflixu podařilo druhou řadu zkrátit, aniž bych si vyčítal, že jsem o něco zásadního přišel. Těch opravdu silných momentů, které by opravdu posadily na zadek, bylo v těch třinácti hodinách spíše méně, než více. Asi moc velká očekávání... Postava Saula samozřejmě majstrštyk. Takové nevznikají denně. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Malého chlapce, se kterým si Jesse hraje, hrají ve skutečnosti dva herci – dvojčata Dylan Carr a Brandon Carr. (KGBelik)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) řekne při hádce Walteru Whiteovi (Bryan Cranston): „Vítej ve dvacátým století!“ Později říká své přítelkyni Jane Margolis (Krysten Ritter), že se chce podívat na Nový Zéland, protože tam natočili Pána prstenů. První díl Pána prstenů ovšem pochází z roku 2001, tedy z počátku století jednadvacátého. (dibow)
  • Postava Tuco Salamanca (Raymond Cruz) měla původně dostat mnohem větší prostor a stát se Waltovým (Bryan Cranston) nepřítelem po většinu druhé série. Bohužel došlo ke kolizi s termíny, protože herec Raymond Cruz se objevil v seriálu Closer (od r. 2005). Postava tak byla vyškrtnuta. Cruz později přiznal, že ho to nemrzí, protože hraní Tuca ho velice vyčerpávalo. (KGBelik)

Reklama

Reklama