Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (51)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dusno se nám začíná prohlubovat a Walt alias Heisenberg svůj přerod charakteru už téměř dotvořil. Je zajímavé sledovat, jak se kromě Waltera postupně vybarvují i ostatní persony a jak se hlavní protagonisté čím dál hlouběji boří do labyrintu lží, nedokážu odhadovat, jak tenhle seriál může skončit, každopádně jdu ihned na 4.sérii..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro vývoj postav zřejmě ta nejzásadnější série, ve které jde humor a nemoc úplně stranou. Walt dávno není tím hodným tátou, co chce zabezpečit rodinu. Stává se velmi dobrým manipulátorem, který, zdá se, dokáže ukecat i samotného Guse Fringa. Platí na něj snad jen Skyler, ale úplně jinak, než tomu bylo dosud, byznys je zkrátka nejlepší dělat s rodinou. Jesse, zdá se, konečně dospívá, v čemž mu nejspíš pomůže i fantastický závěr série. A Hank je jim všem blízko, až příliš... v karavanu se napětí dalo krájet, Waltovo řešení situace opět o jeho osobě mnohé vypovídá. K tomu je tu velmi zajímavá dvojice bratranců, postupně nasměrovaná na Hanka, jemuž ve famózní přestřelce naprosto mění život. A pak je tu dialogová smršť při honu na mouchu, úplně jiná, odpočinková? Ani náhodou, tahle epizoda řekne tolik o vztahu Walta s Jessem, čímž vlastně vysvětlí veškeré jejich konání ve dvou závěrečných. Zase výborně napsáno, obsazeno a samozřejmě odehráno, s naprosto excelentním závěrem, přesněji dvěma závěry. 90% ()

Reklama

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série za 3 hvězdy, více se řeší rodinné záležitosti, přičemž nejzajímavější je vývoj u nenáviděné Skyler, které se celý život hroutí pod rukama a obrací proti ní. Přesto je prvních několik epizod až příliš rozvláčných. Nicméně od setkání Hanka s mexickými bratránky sledujeme prozatím nejlepší pasáž seriálu, prim pak hraje především Jesse, u kterého se naplno projeví odpor ke zneužívání dětí, který byl naznačen už v předchozí sérii. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku nezáživný seriál se rozjel na takové obrátky, že se v době volna mezi semestry stal mojí největší závislostí. Třetí řada do příběhu přidává už hodně silné napětí a především formuje záporáka, kterého si rychleji zamilujete než budete nenávidět. Ke konci se dostavuje pomyslná půlka seriálu, jež jej láme z dobrého na zatraceně skvělý. [viděno na Netflixu] ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pouze vyrábím,“ začátek třetí série a Walt jde před manželkou konečně s pravdou ven. A hodlá s vařením končit. I přes lákavou nabídku ze strany Guse. Všechny oběti, které přinesl, udělal pro tuhle rodinu. A už zní jako kolovrátek. Samozřejmě zároveň doznívá tragická nehoda, u které se konečný počet ztrát na životech zastavil na čísle 167. Kdo za tím vším asi tak stojí? Každopádně Jesse dokončuje odvykací léčbu, doma u Walta to není nejrůžovější („Upřímnost je dobrá, nemyslíš?“ – „Vyspala jsem se s Tedem!“) a svou roli v sérii sehraje dvojice zabijáků z mexického drogového kartelu (moc fajn scéna na parkovišti v sedmém díle). Chápu, že to nemůže být samý skvostný nápad či zajímavý zvrat, ale ve třetí řadě máme nemilý přetlak jakýchsi udržovacích dílů. Hodně plácání v kruhu, místy chybí energie a jednotlivým situacím se už úplně nedá věřit. Nejvíc samozřejmě roste „odpor“ k hlavní postavě, která se chová jako debil. Jednou postřelený srneček od rodiny, vzápětí rozhodný a neurvalý výrobce. Ano, zcela očekávaně se totiž vrací k drogovému byznysu (ve velkém a v luxusních prostorech), protože nejen řetězec Los Pollos to má solidně vychytané. Přesto jsem měl z některých pasáží pocit, že jsou tvůrci po úspěších předchozích řad na koni a přespříliš tlačí v do sebe zahleděnou exhibici. Vince Gilligan prostě dle mého svůj scénáristický um a promyšlené plánování lépe zúročil v prvních dvou řadách. I finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Každopádně jedeme dál. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (13)

  • Walter White, Jr. (RJ Mitte) si ve sluchátkách přehrává skladbu „Black Seas At The Crib“ od Tight Phantomz. (ČSFD)
  • Vnější konstrukce domu Waltera Whitea (Bryan Cranston) neodpovídá vnitřnímu uspořádání. Z venkovního pohledu vidíme na pravé straně domu garáž, avšak zevnitř v domě není pro garáž místo, jelikož se v místech garáže vyskytuje chodba a pokoje. Chyby si lze všimnout v úvodu epizody. (Dalfor)
  • V epizodě zazní krátká narážka na Česko. Když se Saul Goodman (Bob Odenkirk) snaží ukázat Walteru Whiteovi (Bryan Cranston) světlou stránku rozvodu, říká: „Budeš ohromenej z toho, co všechno můžeš mít. Thajky, Češky... Tyhle ženský jsou tak vděčný za to, že tu vůbec můžou bejt.“ (asdfasdf)

Reklama

Reklama